Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 24 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αναζωπυρώνεται η βία μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης

Αναζωπυρώνεται η βία μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.03.2012 | 22:28
Πρώτη δημοσίευση: 11.03.2012 | 22:24

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε σήμερα πως έχει δώσει διαταγή στον στρατό να "χτυπά αυτούς που σχεδιάζουν να μας επιτεθούν".

Η διαταγή αυτή διατυπώθηκε μετά την αναζωπύρωση της βίας ανάμεσα στο Ισραήλ και στις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις στη Γάζα.

"Έδωσα διαταγή επίθεσης εναντίον όλων αυτών που σχεδιάζουν να μας επιτεθούν. Ο ισραηλινός στρατός έχει ήδη καταφέρει σκληρά χτυπήματα σε τρομοκρατικές οργανώσεις", τόνισε ο Νετανιάχου στη διάρκεια επίσκεψής του στο νότιο Ισραήλ, περιοχή που επλήγη τις δύο τελευταίες ημέρες από δεκάδες παλαιστινιακούς πυραύλους.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός είπε ακόμα πως "οι επιχειρήσεις στη Γάζα θα συνεχιστούν όσο είναι αναγκαίο".

"Μια λύση για τις εκτοξεύσεις πυραύλων δεν μπορεί να βρεθεί παρά μόνο αν εκλείψει η ιρανική απειλή", πρόσθεσε ο Νετανιάχου, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Νωρίτερα, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γκιλάντ Ερντάν επισήμανε πως μια ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στην Γάζα είναι ένας επικίνδυνος αντιπερισπασμός γιατί η προτεραιότητα σήμερα του Ισραήλ είναι να εμποδίσει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

"Το συμφέρον του Ισραήλ είναι ο κόσμος να εστιάσει στις κυρώσεις εναντίον του Ιράν και όχι στην ισραηλινή στρατιωτική εκστρατεία στην Γάζα", επισήμανε ο Ερντάν.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο