Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

“Αναζωπύρωση” στη Συρία – 29 νεκροί σε νέες μάχες

“Αναζωπύρωση” στη Συρία – 29 νεκροί σε νέες μάχες

Πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς στην επαρχία Ντεράα.

Αναζωπυρώθηκαν σήμερα οι μάχες μεταξύ του συριακού στρατού και των ανταρτών γύρω από τη συνοικία Μπάμπα Αμρ της Χομς, την οποία ανακατέλαβαν οι κυβερνητικές δυνάμεις τον Μάρτιο, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο έκανε λόγο για 29 νεκρούς σε διάφορα βίαια επεισόδια.

Ένας αντάρτης σκοτώθηκε στις μάχες αυτές, ενώ ένας άμαχος έχασε τη ζωή του από τον βομβαρδισμό της Χαλντιγέ, μια άλλη συνοικίας της Χομς την οποία βομβαρδίζει εδώ και ημέρες ο συριακός στρατός, επεσήμανε αυτή η μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τη Βρετανία.

Συνολικά τουλάχιστον 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διάφορα επεισόδια σήμερα.

Κοντά στη Δαμασκό πέντε άμαχοι και δύο αντάρτες έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια μαχών, βομβαρδισμών και ανταλλαγών πυρών σε διάφορες περιοχές. Στην ίδια επαρχία τουλάχιστον 8 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες και επιθέσεις ανταρτών στην Γούτα αλ Σαρκίγια.

Στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας λένε ότι ελέγχουν οι εξεγερμένοι, τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν καθώς και ένα παιδί από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το οποίο πρόσθεσε ότι οι εξεγερμένοι κατέστρεψαν ένα στρατιωτικό όχημα στην πόλη.

Σύμφωνα με μια άλλη οργάνωση της συριακής αντιπολίτευσης, τις Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού, «125 οικογένειες έχουν φύγει από την πόλη Ντέιρ αλ Ζορ και τα προάστιά της εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων επιθέσεων του στρατού».

Στην Ιντλίμπ ένας άμαχος έχασε τη ζωή του από πυρά.

Στην επαρχία της Λαττάκειας ο στρατός χρησιμοποίησε ελικόπτερα για να βομβαρδίσει θέσεις των εξεγερμένων στο βουνό των Κούρδων, η πρόσβαση στο οποίο είναι δύσκολη για τα συριακά στρατεύματα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Ένας αντάρτης σκοτώθηκε.

Χθες Δευτέρα, τουλάχιστον 78 άνθρωποι, ανάμεσά τους 44 άμαχοι, σκοτώθηκαν σε βίαια επεισόδια σε διάφορες περιοχές της Συρίας, σύμφωνα με τον απολογισμό του συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Διαβάστε

Αλ Άσαντ: “Μακάρι να μην είχαμε καταρρίψει το τουρκικό F4”

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε