Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Ανείπωτη τραγωδία: Αεροπλάνο έπεσε πάνω σε σπίτια, σκότωσε οικογένειες και παιδιά [pics, vids]

Ανείπωτη τραγωδία: Αεροπλάνο έπεσε πάνω σε σπίτια, σκότωσε οικογένειες και παιδιά [pics, vids]

– Boeing 747 που έκανε εμπορική πτήση από το Χονγκ Κονγκ στην Κωνσταντινούπολη έπεσε πάνω σε 15 σπίτια
– 37 νεκροί, ανάμεσά τους έξι παιδιά από τη συντριβή εμπορικού αεροπλάνου σε σπίτια
– Φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί – “Σκοτώθηκαν ολόκληρες οικογένειες με τα παιδιά τους” λέει μάρτυρας
– Άγνωστη μέχρι στιγμής η αιτία της αεροπορικής τραγωδίας
– Ομίχλη στην περιοχή την ώρα του δυστυχήματος
– Το αεροπλάνο συνετρίβη σε χωριό 1,5 χιλιόμετρο έξω από τον διάδρομο προσγείωσης στο χωριό Μανάς του Κιργιστάν
– Συγκλονιστικές φωτογραφίες και video από τον τόπο της τραγωδίας

Δεν χωρά ανθρώπου νους την αεροπορική τραγωδία που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (16.01.2017) σε ένα χωριό του Κιργιστάν. Boeing 474 έπεσε πάνω σε σπίτια, παρασύροντας στο θάνατο τουλάχιστον 37 ανθρώπους, ανάμεσά τους έξι παιδιά.

Οι εικόνες από το σημείο της τραγωδίας κόβουν την ανάσα. Το αεροπλάνο έχει συντριβεί πάνω στα σπίτια. Όλα έγιναν όταν οι κάτοικοι του μικρού χωριού κοντά στο αεροδρόμιο του Μπισκέκ του Κιργιστάν κοιμούνταν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ποιος είναι ο λόγος της αεροπορικής τραγωδίας. Το αεροσκάφος, που είχε ναυλωθεί από την τουρκική αεροπορική εταιρία ACT Airlines. Μετέφερε εμπορεύματα και είχε απογειωθεί από το Χονγκ Κονγκ με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Έπρεπε να κάνει μια στάση στο αεροδρόμιο του Μπισκέκ.

Άγνωστο γιατί, συνετρίβη 1,5 χιλιόμετρο από τον διάδρομο προσγείωση. Την ώρα της συντριβής, στην περιοχή επικρατούσε ομίχλη. Αλλά οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου Μανάς δήλωσαν πως άλλα αεροσκάφη είχαν νωρίτερα προσγειωθεί χωρίς προβλήματα.

Τουλάχιστον 15 σπίτια καταστράφηκαν. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και οι τέσσερις πιλότοι του εμπορικού αεροσκάφους διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας του Κιργιστάν. Ένα ακόμη μέλος του πληρώματος ανασύρθηκε ζωντανό αλλά στη συνέχεια υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο.

Σωστικά συνεργεία με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά αναζητούν επιζώντες αλλά υπάρχουν φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί περισσότερο.

Όλα έγιναν στις 07:40 το πρωί της Δευτέρας (16.01.2017) σύμφωνα με τον Μουχάμεντ Σβάροφ, αξιωματούχο του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων εξαιτίας των δυσμενών μετεωρολογικών συνθηκών. «Το αεροσκάφος έπεσε επάνω σε κατοικίες, σκότωσε ολόκληρες οικογένειες», δήλωσε στο AFP αυτόπτης μάρτυρας.

«Δεν έχει μείνει τίποτε από τα σπίτια, οι άνθρωποι σκοτώθηκαν μαζί με ολόκληρες τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους, πολλοί κοιμόντουσαν», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, το αεροσκάφος ήταν ναυλωμένο από την Turkish Airlines. Το υπουργείο Μεταφορών του Κιργιστάν, ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος Boeing 747-400 είχε πενταμελές πλήρωμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και rt.com
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε