Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ανείπωτη τραγωδία στη Νορβηγία – 98 oι νεκροί – ΦΩΤΟ ντοκουμέντο απο τη στιγμή του μακελειού

Ανείπωτη τραγωδία στη Νορβηγία – 98 oι νεκροί – ΦΩΤΟ ντοκουμέντο απο τη στιγμή του μακελειού

– Φωτογραφίες που δείχνουν τον δράστη την ώρα των εκτελέσεων στο νησί Οτόγια ήρθαν στο φως της δημοσιότητας
– Ομολόγησε το μακελειό στο νησί
– Είχε αγοράσει τεράστιες ποσότητες λιπασμάτων μέσω εταιρείας- βιτρίνα
– Επι δύο ώρες εκτελούσε τα θύματά του

Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα απεικονίζουν τον Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ την ώρα που περπατά ατάραχος ανάμεσα σε δεκάδες πτώματα συνεχίζοντας να θερίζει ζωές, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυτες ο άνθρωπος αυτός, αφού πυροβολούσε τα θύματά του, πήγαινε κοντά τους και τους έδινε τη χαριστική βολή για να βεβαιωθεί οτι τους σκότωσε.

Ατάραχος, περπατάει ανάμεσα στα πτώματα, ψάχνοντας για ζωντανούς

Η φωτογραφία τραβήχτηκε απο ελικόπτερο και τη δημοσίευσε το Reuters

Ο 32χρονος Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο άνθρωπος που ομολόγησε πως είναι ο δράστης του μακελειού στο νησί, φαίνεται πως βρίσκεται πίσω και από την επίθεση στο κυβερνητικό κτίριο. Πρώτα, πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό σε κυβερνητικό κτίριο στην καρδιά της νορβηγικής πρωτεύουσας και σκότωσε 7 ανθρώπους. Στη συνέχεια πήγε στο νησί και άρχισε να πυροβολεί επι δύο ώρες νεαρά παιδιά σε καμπ της νεολαίας του Εργατικού κόμματος στο νησί Οτόγια.

«Θα σας σκοτώσω όλους! Θα πεθάνουμε όλοι» ούρλιαζε ο δράστης, την ώρα που πυροβολούσε αδιακρίτως. Η πλειοψηφία όσων βρίσκονταν στο καμπ ήταν από 14 έως 19 ετών.

Ο δράστης του μακελειού είχε συστήσει εταιρεία έξω από το ‘Οσλο και μέσω αυτής είχε αγοράσει τεράστιες ποσότητες λιπασμάτων και με αυτά παρασκεύασε τα εκρηκτικά. Εταιρεία λιπασμάτων ανακοίνωσε ότι ο δραστης είχε αγοράσει έξι τόνους λιπάσματος το Μάιο. Ορισμένα είδη αγροτικών λιπασμάτων έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την παρασκευή εκρηκτικών.

Ηδη έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος 32χρονου άντρα και για τα δύο περιστατικά ενώ όπως προκύπτει απο νεότερες πληροφορίες, πρόκειται για ένα “πρώην μέλος του ακροδεξιού ‘Κόμματος της Προόδου’, συγκεκριμένα της νεολαίας του”.

Το αναφέρεται στο ανακοινωθέν του στον Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, “που ανήκε στον κομματικό μηχανισμό απ το 1999 έως ότου διαγράφηκε, στη διάρκεια του 2006, ασχολούμενος με τα θέματα της νεολαίας κατά την τριετία 2002-2004”.

Το ίδιο κόμμα χαρακτηρίζει “συνεσταλμένο” τον Μπέχρινγκ Μπρέιβικ.

Διαβάστε επίσης  

‘Ετσι τίναξε στον αέρα το ‘Οσλο! – 6 τόνοι λιπασμάτων σε εταιρεία βιτρίνα

Ο παράδεισος που έγινε κόλαση – Ο 32χρονος «θέριζε» ζωές επί δυο ώρες!


Η πιο αιματηρή επίθεση σε νορβηγικό έδαφος από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – «Θα σας σκοτώσω όλους» φώναζε ο ένοπλος στην Οτόγια

Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού της Νορβηγίας

Οπλισμένος στο ξενοδοχείο όπου βρισκόταν ο Νορβηγός πρωθυπουργός

Αναβολή λόγω της τραγωδίας!

Τρόμος και χάος στη Νορβηγία – Μία έκρηξη και ένας που άρχισε να πυροβολεί έστειλαν στο θάνατο πάνω από 16 άτομα- Στους δρόμους ο στρατός

Οι χειρότερες επιθέσεις που συγκλόνισαν τις Σκανδιναβικές χώρες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε