Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ανελέητη σφαγή στη Συρία με 40 νεκρούς

Ανελέητη σφαγή στη Συρία με 40 νεκρούς

Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης ανέφεραν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας που παραμένουν πιστές στον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ σκότωσαν σήμερα περισσότερους από 40 ανθρώπους σε μια μικρή πόλη έξω από τη Δαμασκό.

Ένα βίντεο που ανήρτησαν οι εξεγερμένοι δείχνει σειρές ματωμένων πτωμάτων τυλιγμένων σε κουβέρτες. Τα θύματα φαίνεται να είναι άνδρες, από 20 ετών έως και ηλικιωμένοι.

«Μια σφαγή στη Ντιγιάμπια», ακούγεται να λέει ένας από τους εξεγερμένους στο βίντεο. «Καταραμένε Μπασάρ. Τα πτώματα είναι δεκάδες. Κοιτάξτε μουσουλμάνοι, κοιτάξτε τι κάνει αυτός ο δικτάτορας».

Σε ένα από τα βίντεο που ανέβασαν στο διαδίκτυο οι ακτιβιστές κάποιοι από τους άνδρες φαίνεται να έχουν δεχθεί μια σφαίρα στο πρόσωπο, το μέτωπο ή τον λαιμό. Μερικοί εξεγερμένοι ισχυρίζονται ότι μεταξύ των νεκρών είναι γυναίκες και παιδιά, όμως αυτό δεν επιβεβαιώνεται από τα βίντεο.

Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, οι νεκροί στη Ντιγιάμπια, νοτιοανατολικά της Δαμασκού, ενδέχεται να φτάνουν τους 107, όμως το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι μπορεί να επιβεβαιώσει τον θάνατο μόνο 40 ανθρώπων.

Εξάλλου σύμφωνα με το Παρατηρητήριο περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία από τον Μάρτιο του 2011, οπότε ξεκίνησε η εξέγερση εναντίον του Άσαντ.

Ο Ράμι Αμπντελραχμάν, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, ανακοίνωσε σήμερα ότι συνολικά 30.716 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία. Οι περισσότεροι από αυτούς, 21.534, ήταν πολίτες, χωρίς όμως να διαχωρίζει μεταξύ άοπλων κατοίκων και άλλων που μάχονται στο πλευρό των εξεγερμένων.

Η ίδια πηγή επισημαίνει ότι 7.322 στρατιώτες του τακτικού στρατού έχουν χάσει τη ζωή τους και τουλάχιστον 1.860 λιποτάκτες.

Επίσης 4 φρουροί σκοτώθηκαν και 14 άμαχοι και στρατιωτικοί τραυματίστηκαν από τη διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα εναντίον του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Συρίας στην πρωτεύουσα Δαμασκό, όπως μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση επικαλούμενη στρατιωτικές πηγές.«Τέσσερις φρουροί που ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλεια του Γενικού Επιτελείου Στρατού σκοτώθηκαν και 14 άμαχοι και στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στη διπλή τρομοκρατική επίθεση», μετέδωσε το δίκτυο.

Εξάλλου η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι: «Η προκαταρκτική έρευνα έδειξε ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις μπροστά και μέσα στο Γενικό Επιτελείο Στρατού προκλήθηκαν από δύο παγιδευμένα με εκρηκτικά οχήματα τα οποία οδηγούσαν δύο βομβιστές καμικάζι».

Το δίκτυο μετέδωσε και εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας που δείχνουν μια πρώτη έκρηξη να σημειώνεται μπροστά από το κτίριο και στη συνέχεια μια δεύτερη στον περίβολο του. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν με διαφορά περίπου 10 λεπτών η μία από την άλλη.

Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο κέντρο της Δαμασκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεκρός ανταποκριτής του Press TV στη Συρία 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε