Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ανεπιθύμητος στο Κόσοβο ο πρόεδρος της Σερβίας

ΦΩΤΟ REUTERS

Η δήλωση του Μπόρις Τάντιτς πως η Σερβία δε θα αναγνωρίσει ποτέ την ανεξαρτησία του Κοσόβου έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά.

Ο Σέρβος πρόεδρος επισκέφθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων για τους παλιοημερολογίτες (στις 7 Ιανουαρίου δηλαδή) τη μονή Βίσοκι Ντετσάνι και σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου, είπε πως η απάντησή του είναι γνωστή και σύντομη: ποτέ.

«Νομίζω ότι τίποτα άλλο δεν μπορεί να ειπωθεί εδώ στο Βίσοκι Ντετσάνι κι αυτό γιατί η μονή είναι ιερός τόπος, όχι μόνο για το λαό μας, αλλά για οποιονδήποτε επισκέπτεται το Κόσοβό μας, τη χώρα μας. Αυτός είναι ο κοινός μας ευρωπαϊκός χώρος» τόνισε ο Τάντιτς στις δηλώσεις του.

Οι δηλώσεις πρόκαλεσαν την «έκρηξη» του αναπληρωτής πρωθυπουργού και υπουργού Δικαιοσύνης του Κοσόβου, Χαϊρεντίν Κούτσι, που ούτε λίγο ούτε πολύ απαγόρευσε την είσοδο του Μπόρις Τάντιτς στο Κόσοβο!

Ο Κοσοβάρος πολιτικός, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Κλαν Κόσοβα», κατηγόρησε τον Σέρβο πρόεδρο πως έκανε κατάχρηση της επίσκεψής του στη μονή και προχώρησε σε πολιτικές δηλώσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε