Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ανεβαίνει το θερμόμετρο για τα πυρηνικά της Τεχεράνης

Ανεβαίνει το θερμόμετρο για τα πυρηνικά της Τεχεράνης
Από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.12.2009 | 19:03
Πρώτη δημοσίευση: 22.12.2009 | 18:44

Ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε το Ιράν ότι εκπνέει η προθεσμία για την επιβολή κυρώσεων.  

Τελεσίγραφο έδωσε η Ουάσιγκτον στην Τεχεράνη αναφορικά με το πυρηνικό της πρόγραμμα. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκίμπς ανακοίνωσε ότι μετά το τέλος Δεκεμβρίου θα επιβληθούν κυρώσεις στο Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

"Έχουμε ξεκινήσει να λαμβάνουμε μέτρα, εάν το Ιράν δεν δείξει προθυμία να αναλάβει τις ευθύνες του" είπε ο Γκίμπς.

Ήδη η ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα είναι αυξημένη, μετά και την αποκάλυψη εγγράφου από τους Times που αποδεικνύει ότι η Τεχεράνη χρησιμοποιεί του ουράνιο για την κατασκευή πυρηνικών όπλων. Ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ έχει διαψεύσει σε συνέντευξη του ότι το έγγραφο ανήκει στην Τεχεράνη και έχει δηλώσει ότι είναι "κατασκευασμένο"¨από τις ΗΠΑ.

Ωστόσο, το Ιράν έχει αρνηθεί να στείλει το ουράνιο του για απεμπλουτισμό στο εξωτερικό όπως του πρότεινε η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας. Να σημειωθεί ότι ο στρατηγός των ΗΠΑ, Μάικ Μούλεν δεν απέκλεισε μία επίθεση εναντίον των εγκαταστάσεων του Ιράν. Πιο συγκεκριμένα είπε ότι τα στρατιωτικά μέτρα εναντίον του Ιράν βρίσκονται ακόμη στην ατζέντα αν και δεν θα προσφέρουν καμία ουσιαστική λύση.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο