Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ανέβαλε την επίσκεψή της στην Τυνησία η Μέρκελ λόγω της αντιισλαμικής ταινίας

Ανέβαλε την επίσκεψή της στην Τυνησία η Μέρκελ λόγω της αντιισλαμικής ταινίας

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ ανέβαλε επίσκεψη που προβλεπόταν να πραγματοποιήσει τον Οκτώβριο στην Τυνησία, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπός της, την ώρα που υπάρχει ένταση σε πολλές μουσουλμανικές χώρες λόγω της αντιισλαμικής ταινίας αμερικανικής παραγωγής “Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων”.

Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου επιβεβαίωσε πληροφορία που είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα “Φαϊνάνσιαλ Τάιμς Ντόιτσλαντ” σύμφωνα με την οποία η απόφαση αυτή ελήφθη “κοινή συναινέσει” μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών.

Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε ωστόσο να σχολιάσει τα αίτια της αναβολής αυτής της επίσκεψης ή να επιβεβαιώσει την ημερομηνία κατά την οποία προβλεπόταν αρχικά να πραγματοποιηθεί. Ωστόσο η Financial Times Deutschland (FTD), αναφερόταν σε επίσκεψη που προβλεπόταν να πραγματοποιηθεί στις 9 Οκτωβρίου και αναβλήθηκε λόγω φόβων για την ασφάλεια.

Η ταινία αυτή, η οποία θεωρήθηκε προσβλητική για τον προφήτη Μωάμεθ, προκάλεσε ένα κύμα αντιδράσεων στις μουσουλμανικές χώρες. Στις 14 Σεπτεμβρίου, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν σε επίθεση κατά της αμερικανικής πρεσβείας στην Τύνιδα. Την ίδια ημέρα επίθεση δέχθηκε από οργισμένους ισλαμιστές η γερμανική πρεσβεία στο Χαρτούμ.

Η καγκελάριος Μέρκελ είχε συναντηθεί τον Μάρτιο στο Βερολίνο με τον Τυνήσιο πρωθυπουργό Χαμάντι Τζεμπάλι και του είχε δηλώσει ότι η Γερμανία υποστηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την εγκαθίδρυση των δημοκρατικών θεσμών στη χώρα του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε