Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Ανέβασαν" στο ιντερνετ ονόματα πολιτικών ομοφυλόφυλων και ομοφοβικών

`Ανέβασαν` στο ιντερνετ ονόματα πολιτικών ομοφυλόφυλων και ομοφοβικών
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.09.2011 | 16:16
Πρώτη δημοσίευση: 23.09.2011 | 16:16

«Πολεμική» προκλήθηκε, σήμερα, στην Ιταλία, μετά την ανάρτηση σε «μπλόγκ» του διαδικτύου λίστας με δέκα πολιτικούς που φέρεται ότι είναι ομοφυλόφιλοι, αλλά και ομοφοβικοί.

 Το θέμα απασχολεί από το πρωί όλα τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Σύμφωνα με το μπλόγκ «ListaOuting», στους πολιτικούς που ψήφισαν κατά του νόμου που θα καταδίκαζε τις ομοφοβικές συμπεριφορές, αλλά είναι, στην πραγματικότητα, ομοφυλόφιλοι, συγκαταλέγονται γνωστά ονόματα, όπως εκείνα δυο στενών συνεργατών του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ενός υπουργού και ενός καθολικού περιφερειάρχη του ιταλικού Βορρά.

Την πρωτοβουλία είχε προαναγγείλει πριν από μια εβδομάδα ο πρώην πρόεδρος της οργάνωσης Arcigay, Αουρέλιο Μανκούζο.

Οι απόψεις, όμως, τόσο στο εσωτερικό της ομοφυλοφιλικής κονότητας, όσο και στο χώρο της πολιτικής, διίστανται: η βουλευτίνα του Δημοκρατικού Κόμματος Πάολα Κόντσια, που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, θεωρεί ότι πρόκειται για «έναν ακραίο τρόπο άσκησης της πολιτικής».

«Μπορεί να αποδειχθεί μπούμεραγκ για τον αγώνα χιλιάδων ανθρώπων που θέλουν να κατακτήσουν τα δικαιώματά τους», τονίζει ο Ενρίκο Ολιάρι, υπεύθυνος της οργάνωσης «Gaylib», η οποία πρόσκειται στην κεντροδεξιά.

Η δε Μάρα Καρφάνια, υπουργός Ισότητας, κάνει λόγο για «συκοφάντηση που δεν βοηθά τις διεκδικήσεις των ομοφυλόφιλων, αλλά μπορεί να προκαλέσει νέα έλλειψη ανοχής».

Οι συντάκτες της λίστας, μέσω του μπλόγκ, τονίζουν από την μεριά τους ότι «πρόκειται για τον μόνο τρόπο που έχουν στη διάθεσή τους για να μπορέσει να καταλάβει ο κόσμος ότι στην ιταλική βουλή κυβερνούν μόνο η υποκρισία και οι διακρίσεις» και προαναγγέλλουν νέους καταλόγους ονομάτων. Ο δε Αουέρλιο Μανκούζο δήλωσε στην εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» ότι «μπορεί η όλη πρωτοβουλία να μην χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερο οργανωτικό πνεύμα, αλλά είναι βέβαιο ότι το μεγαλύτερο μέρος της ιταλικής ομοφυλοφιλικής κοινότητας την συμμερίζεται». Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι στην Ιταλία δεν αναγνωρίζεται κανενός είδους δικαίωμα στα ζευγάρια που συζούν, ανεξαρτήτως σεξουαλικής ταυτότητας, και δεν έχει εγκριθεί νόμος που να καταδικάζει τις ομοφοβικές στάσεις και συμπεριφορές.   Διαδώστε αυτό το άρθρο