Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Ανησυχητικές προβλέψεις για τη συγκομιδή δημητριακών στη Γερμανία

ΦΩΤΟ REUTERS

Προβλέπεται μειωμένη κατά 12% σε σχέση με πέρυσι, την ώρα που οι πυρκαγιές στη Ρωσία βάζουν «φωτιά» στις τιμές.

Η συγκομιδή δημητριακών στη Γερμανία, τη δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγό χώρα της Ευρώπης μετά τη Γαλλία, προβλέπεται μειωμένη κατά 12% φέτος σε σχέση με τον περασμένο χρόνο, ανακοίνωσε η αγροτική συνομοσπονδία DRV, που ανησυχεί εξίσου για την ποιότητα του καρπού.

Η παραγωγή σίτου, βρώμης, σίκαλης και κριθαριού εκτιμάται στα 43,7 εκατ. τόννους, ήγουν 6 εκατ. τόννοι λιγότεροι από πέρυσι, τονίζει η Συνομοσπονδία. Εξαιτίας του καύσωνα του Ιουλίου που έπληξε την κεντρική Ευρώπη εκφράζονται φόβοι για ακόμη σημαντικότερη μείωση.

Πρόσθετα προβλήματα προκαλούν και οι βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων, αυξάνοντας τις ανησυχίες «για υποδεέστερη ποιότητα», ιδίως για το σιτάρι. Η επάρκεια της Γερμανίας δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση, όμως «θα υπάρχουν μικρότερες ποσότητες ποιοτικού σίτου για εξαγωγές εν σχέσει προς το περασμένο έτος», προβλέπει η DRV.

Η τιμή των δημητριακών στις παγκόσμιες αγορές ήδη έχει πάρει την άγουσα το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας της ξηρασίας και των πυρκαγιών στη Ρωσία, στην οποία η τιμή του ψωμιού έχει εκτοξευθεί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε