Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ανησυχούν οι G7 για την ευρωπαϊκή οικονομία

Ο καναδός υπουργός Οικονομικών Τζιμ Φλάχερτι με την γαλλίδα ομόλογο του Κριστίν Λαγκάρντ. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο καναδός υπουργός Οικονομικών Τζιμ Φλάχερτι με την γαλλίδα ομόλογο του Κριστίν Λαγκάρντ. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο καναδός υπουργός Οικονομικών εκφράζει την ανησυχία της G7 για την κατάσταση πολλώ ευρωπαϊκών χωρών και καλεί για άμεση λήψη μέτρων.

 

Ο καναδός υπουργός Οικονομικών Τζιμ Φλάχερτι εξέφρασε σήμερα την «ανησυχία» της Ομάδος G7 και την «αδήριτη ανάγκη για ορισμένες ευάλωτες ευρωπαϊκές οικονομίες να δράσουν ολοταχώς» για να μειώσουν τα ελλείμματά τους, έπειτα από τηλεφωνική του συνδιάλεξη με τους ομολόγους του από τις άλλες ανεπτυγμένες χώρες.
 
«Είναι κατηγορηματικό πρόσταγμα και οι αγορές έχουν σαφώς υποδηλώσει πως διακρίνουν τις αδυναμίες στο σημείο αυτό, λόγω του πραγματικού χρέους, και είναι για τον λόγο τούτο που πιστεύουμε ότι οι οικονομίες θα πρέπει να δράσουν πάραυτα», τόνισε ο ίδιος.
 
«Τα ζητήματα αυτά θα πρέπει να ρυθμισθούν διότι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν χρεώγραφα πολλών τέτοιων χωρών, συνεπώς αυτό είναι ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να μένει άλυτο», πρόσθεσε ο Φλάχερτι.
 
Ο Φλάχερτι αρνήθηκε να δώσει άλλες λεπτομέρειες για την τηλεφωνική διάλεξη που είχε με τους ομολόγους του της G7 και πρόσθεσε πως η κατάσταση στην Ισπανία «δεν έπαιξε ρόλο» στην τηλεφωνική επαφή, την ώρα που ο γερμανικός Τύπος τόνιζε πως η Ευρωζώνη προετοιμάζεται για να σπεύσει σε βοήθεια προς τη χώρα αυτή.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε