Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ανοίγει ξανά τον Απρίλιο το Μάτσου Πίτσου

Ανοίγει ξανά τον Απρίλιο το Μάτσου Πίτσου

 

Το περίφημο Μάτσου Πίτσου μια από τις σημαντικότερες ακροπόλεις των Ίνκας στο Περού, αναμένεται να ανοίξει ξανά….

 

τον Απρίλιο, μετά το κλείσιμό της τον Ιανουάριο εξ αιτίας των καταρρακτωδών βροχών και των κατολισθήσεων οι οποίες προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στα μονοπάτια και στο σιδηροδρομικό δίκτυο που οδηγεί στο μνημείο, ανακοίνωσε Τρίτη η κυβέρνηση του Περού.
 
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα κατέστρεψαν τμήματα του σιδηροδρόμου που συνδέει την κοντινή πόλη Κούσκο με το αρχαίο και εντυπωσιακά καλοδιατηρημένο οχυρό του 15ου αιώνα, σε ύψος 2.400 μέτρων από το επίπεδο της θάλασσας. Οι μόνοι άλλοι τρόποι να φθάσει κανείς στο Μάτσου Πίτσου είναι να περπατήσει από δύσκολα μονοπάτια σχεδόν 45 χιλιόμετρα ή να χρησιμοποιήσει ελικόπτερο.
 
Οι αρχές του Περού και άλλες κυβερνήσεις μετέφεραν περίπου 4.000 που είχαν αποκλειστεί στην περιοχή με ελικόπτερα σε ασφαλέστερες τοποθεσίες τον Ιανουάριο.
 
Οι βροχοπτώσεις, οι σφοδρότερες των τελευταίων 15 ετών, προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές σε παρακείμενους οικισμούς και καλλιέργειες και στοίχισαν τη ζωή πέντε ανθρώπων.
 
Πάντως “το φρούριο είναι άθικτο. . . αναμένουμε να ανοίξει το Μάτσου Πίτσου την 1η Απριλίου”, δήλωσε ο Μαρτίν Πέρες, υπουργός εμπορίου και τουρισμού της κυβέρνησης του Περού, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Λίμα.
 
Η κυβέρνηση του προέδρου Άλαν Γκαρσία εκτιμά ότι τα διαφυγόντα έσοδα εξ αιτίας της διακοπής της πρόσβασης στο Μάτσου Πίτσου, που επισκέπτονται πάνω από 1 εκατομμύριο τουρίστες το χρόνο, ξεπερνά τα 160 εκατ. δολάρια.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε