Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Ανοίγει τα χαρτιά του σήμερα ο Μόντι

Ανοίγει τα χαρτιά του σήμερα ο Μόντι

Κανείς δεν ξέρει αν θα είναι υποψήφιος ή όχι ο Μάριο Μόντι. Οι προθέσεις του αναμένεται να ξεκαθαριστούν σήμερα σε συνέντευξη τύπου.

Τίποτα δεν είναι σίγουρο, αλλά ο παραιτηθείς πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, θα μπορούσε να τερματίσει την πολιτική αγωνία και να αποσαφηνίσει σε δηλώσεις του την Κυριακή, αν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του προσεχούς Φεβρουαρίου.

Λίγες ώρες πριν από τη συνέντευξη Τύπου που έχει προγραμματίσει ο τεχνοκράτης πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος οδήγησε το πολιτικό τιμόνι στην Ιταλία για 13 μήνες και η συνολική αβεβαιότητα για τις προθέσεις του παραμένει.

Ο πρώην Ευρωπαίος επίτροπος «εξακολουθεί να σκέφτεται», είπε το Σάββατο ο υπουργός Αντρέα Ρικάρντι, που εκπροσωπεί την περιοχή που ανήκει ο Μόντι και στην οποία θα «κατέβει», εάν το αποφασίσει, στην πολιτική αρένα.

Σύμφωνα όμως με την πολιτικό αρθρογράφο Λίνα Παλμερίνι της εφημερίδας Sole 24 Ore, ο κ. Μόντι δεν αναμένεται να κάνει καμία ουσιαστική ανακοίνωση την Κυριακή, προτιμώντας να προχωρήσει σταδιακά «Θα παρουσιάσει το πολιτικό μανιφέστο του με το οποίο θα απευθυνθεί στους Ιταλούς και στις πολιτικές δυνάμεις», δήλωσε η ειδικός.

Ο κ. Μόντι ο οποίος οδήγησε την Ιταλία σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της οικονομικής καταιγίδας στη ζώνη του ευρώ, είναι κάτω από μεγάλη πίεση από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ρώμης, αλλά και το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, καθώς επίσης από την επιχειρηματική κοινότητα και την Καθολική Εκκλησία, ώστε να εμπλακεί στη μάχη των εκλογών της 24ης και 25ης Φεβρουαρίου.

Διαβάστε

Παραιτήθηκε ο Μάριο Μόντι αλλά παραμένει πρωθυπουργός μέχρι τις 24/02

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε