Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Άνοιγμα της Ford στην κινεζική αγορά

Άνοιγμα της Ford στην κινεζική αγορά

“Η κινεζική αγορά είναι η μεγαλύτερη στον πλανήτη και θέλουμε να ανταποκριθούμε στην ογκούμενη ζήτησή της ξεκινώντας αυτήν την προσπάθεια ήδη από το 2014”, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Επένδυση 600 εκατομμυρίων αμερικανικών δολαρίων προγραμματίζει να υλοποιήσει στο εγγύς μέλλον η Ford Motor Co στις εγκαταστάσεις που ήδη διαθέτει στην κινεζική πόλη Τσονγκ-Κίνγκ επιδιώκοντας να αυξήσει την ετήσια παραγωγή τους κατά περίπου 350 χιλιάδες οχήματα, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία στο Πεκίνο.

Οι Τζόε Χίνριχ, πρόεδρος της εταιρείας για την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, και Ντέιβ Σχοτς, πρόεδρος της “Ford China” ανέφεραν απ την πλευρά τους ότι “η εταιρεία ενδιαφέρεται σφόδρα να είναι θεμελιωμένη μια μακροπρόθεσμου χαρακτήρα ανάπτυξη της στην κινεζική αγορά αυτοκινήτου, την μεγαλύτερη του πλανήτη, αλλά και στην ασιατική αγορά παραλλήλως, συνδυασμένη με την παροχή στην πελατεία οχημάτων ποιότητας, ασφάλειας, ευχάριστων στην οδήγηση αλλά και οικονομικών στην εκμετάλλευση”.

Ο εταιρικός στόχος είναι σε τέσσερα έτη να παράγονται στην Ασία 15 διαφορετικά μοντέλα της Ford και συνολικώς σε ετήσια βάση 950 χιλιάδες οχήματα.

Οι εγκαταστάσεις στην Τσονγκ-κίνγκ είναι οι μεγαλύτερες της ίδιας εταιρείας πέραν των αμερικανικών συνόρων

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε