Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Ανοιξε ο εναέριος χώρος της Ισπανίας

Ανοιξε ο εναέριος χώρος της Ισπανίας

Απογειώθηκαν τα πρώτα αεροπλάνα μετά τη λήξη της απεργίας. Σύμφωνα με τον υπουργό μεταφορών η κυκλοφορία θα έχει αποκατασταθεί πλήρως το επόμενο 24ωρο ή 48ωρο.

Απογειώθηκαν αργά το απόγευμα τα πρώτα αεροπλάνα από τα ισπανικά αεροδρόμια έπειτα σχεδόν από 24 ώρες και “σχεδόν όλοι” οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχουν επιστρέψει στην εργασία τους μετά τη λήξη της απεργίας, όπως δήλωσαν οι αρχές των αεροδρομίων.

Η πρώτη πτήση της εταιρείας Swiss απογειώθηκε με περισσότερες από 9 ώρες καθυστέρηση από το αεροδρόμια El Prat της Βαρκελόνης, το δεύτερο μεγαλύτερο της Ισπανίας, με προορισμό τη Ζυρίχη, σύμφωνα με τον ιστότοπο της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

“Δεκαέξι πτήσεις έχουν προσγειωθεί και απογειωθεί από έξι αεροδρόμια” της χώρας, δήλωσε από την πλευρά του ένας εκπρόσωπος Τύπου της υπηρεσίας.

Εξάλλου, η αεροπορική εταιρεία Iberia δήλωσε ότι ελπιζει να μπορέσει να ξεκινήσει τις υπερατλαντικές πτήσεις της από σήμερα το βράδυ, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος της ισπανικής εταιρείας.

Ο ισπανός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει να επαναληφθεί μία κατάσταση όπως η αιφνιδιαστική απεργία των ελεγκτών. “Δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθεί μία τέτοια κατάσταση. Δεν θα υπάρξουν προβλήματα στη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων ή μετά τις γιορτές. Αυτή είναι η υπόσχεση της κυβέρνησης”, δήλωσε ο Ρουμπαλκάμπα σε συνέντευξη Τύπου.

Η κυβέρνηση της χώρας κήρυξε της Ισπανία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ανακοίνωσε ότι θα διωχθούν ποινικά όσοι ελεγκτές δεν πειθαρχήσουν.

Η κυκλοφορία στον ισπανικό εναέριο χώρο θα αποκατασταθεί πλήρως μέσα στο επόμενο 24ωρο ή 48ωρο, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Χοσέ Μπλάνκο, μετά τη λήξη της απεργίας.

Χθες, Παρασκευή, κλήθηκε ο στρατός για να αναλάβει τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας μετά την κήρυξη της απεργίας από τους ελεγκτές, που εκτιμάται ότι επηρέασε πάνω από 600.000 ταξιδιώτες, ποσοστό διπλάσιο και πλέον του αρχικού που είχε ανακοινώσει η ΑΕΝΑ.

Το σαββατοκύριακο αυτό η κίνηση στα ισπανικά αεροδρόμια ήταν πολύ αυξημένη λόγω μίας εθνικής εορτής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ισπανία – Ο στρατός ανέλαβε τα αεροδρόμια

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε