Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να συλληφθεί ο Μουμπάρακ

ΦΩΤΟ REUTERS

Αν ο έκπτωτος πρόεδρος και οι γιοι του δεν παρουσιαστούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, δεν αποκλείεται να συλληφθούν.

Η αιγυπτιακή δικαιοσύνη ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ο πρώην πρόεδρος και οι γιοί του θα εξεταστούν το προσεχές διάστημα στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται για τη χρήση βίας κατά των αντικυβερνητικών διαδηλωτών τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο όταν 800 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Στην έρευνα εξετάζονται επίσης κατηγορίες για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος.

«Όλα τα μέτρα θα ληφθούν για την εγγύηση της ασφάλειας του Χόσνι Μουμπάρακ και των γιών του, Αλάα και Γκαμάλ, κατά την εμφάνισή τους ενώπιον του δικαστηρίου», δήλωσε ο Αιγύπτιος υπουργός Εσωτερικών, Μανσούρ αλ Ισάουϊ, τον οποίο επικαλείται το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ.

«Αν ο πρώην πρόεδρος και οι δύο γιοί του αρνηθούν να εμφανιστούν ενώπιον της εισαγγελίας την ημερομηνία που μένει να καθοριστεί, ο εισαγγελέας θα λάβει γνώση και νομικά μέτρα θα ληφθούν», τόνισε επικαλούμενος πιθανή σύλληψή τους.

Λίγες ώρες μετά την κλήτευσή του, ο Χόσνι Μουμπάρακ έκανε την πρώτη δημόσια δήλωσή του μετά την αποχώρησή του από την προεδρία στις 11 Φεβρουαρίου, με ηχητικό μήνυμά του στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια.

Ο πρώην πρόεδρος δήλωσε ότι είναι «θύμα εκστρατείας συκοφαντιών», αρνήθηκε ότι έχει περιουσία στο εξωτερικό, ότι όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του είναι στην Αίγυπτο και ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τη δικαιοσύνη.

Στο μεταξύ, στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου βρίσκονταν, το πρωί της Δευτέρας σχεδόν 200 άνθρωποι για να διαδηλώσουν κατά του στρατάρχη Χουσέιν Ταντάουϊ, επικεφαλής του ανώτατου συμβουλίου των ενόπλων δυνάμεων στον οποίο ο Μουμπάρακ αποχωρώντας παρέδωσε την εξουσία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε