Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ανθρώπινοι σκελετοί στον Τιτανικό;

Ανθρώπινοι σκελετοί στον Τιτανικό;
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.04.2012 | 10:12
Πρώτη δημοσίευση: 19.04.2012 | 10:12

Ένα ζευγάρι μπότες και ένα παλτό. Μοιάζουν να μην έχουν πέσει τυχαία. Μοιάζουν να είναι σε θέση τέτοια που παραπέμπουν σε ανθρώπινη ύπαρξη

Ίσως κρύβουν μια από τις τόσες τραγωδίες του ναυαγίου. Κάποιοι θεωρούν ότι κρύβουν σκελετικά κατάλοιπα, ενός εκ των επιβατών ή των μελών του πληρώματος που άφησαν εκεί την τελευταία τους πνοή.

Η φωτογραφία είναι απλιά, τραβήχθηκε το 2004 από τον Ρόμπερτ Μπάλαρντ που ανακάλυψε το ναυάγιο του Τιτανικού το 1985.Δημοσιεύτηκε πρόσφατα στους New York Times και ο ο Τζέιμς Ντελγκάντο διευθυντής της υποθαλάσσιας κληρονομιάς της National Oceanic and Atmosphere Administration λέει πως η θέση που έχουν οι μπότες τον κάνουν να σκέφτεται πως παραπέμπουν σε άνθρωπο. “Εγώ, ως αρχαιολόγος, θα έλεγα ότι αυτά είναι ανθρώπινα κατάλοιπα, λέει ο Ντελγκάντο.Στο ναυάγιο έχουν εντοπιστεί πολλά ζευγάρια παπούτσια σε θέση που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι στο σημείο υπήρξε και ανθρώπινο σώμα, ωστόσο 100 χρόνια μετά τα πάντα έχουν αλλοιωθεί. Η φωτογραφία ωστόσο ήρθε να “φουντώσει” και πάλι τις φήμες για ανθρώπινα κατάλοιπα στο κουφάρι του Τιτανικού ακόμη και σήμερα.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο