Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ανθρωπιστική δωρεά στη Γάζα από τη Λιβύη

ΦΩΤΟ REUTERS

Το ποσό των 50 εκατομμυρίων δολαρίων ώστε να κατασκευαστούν σπίτια στη Γάζα δωρίζει το ίδρυμα Καντάφι.

Το Ίδρυμα διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας, Μοαμάρ Καντάφι υπέγραψε συμφωνία δωρεάν κατασκευής στη Λωρίδα της Γάζας 1.250 ιδιωτικών κατοικιών, που καταστράφηκαν κατά την ισραηλινή εισβολή του 2008. Όπως διέρρευσε, το Ίδρυμα Καντάφι κάνει δωρεά γι αυτό τον σκοπό το ποσό των 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η συμφωνία υπογράφηκε μεταξύ της Λιβύης και της υπηρεσίας του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Μέση Ανατολή, την UNRWA, εκπροσωπούμενη από τον γενικό της επίτροπο κ.Πήτερ Φορντ.

Ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών, Πίτερ Φορντ τόνισε ότι 12 χιλιάδες Παλαιστίνιοι ακόμα και σήμερα αναμένουν να αποκτήσουν μία κατοικία, σημειώνοντας ότι «η γενναιόδωρη λιβυκή δωρεά θα βελτιώσει την καθημερινότητα πολλών εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας».

Τέλος παρότρυνε την ισραηλινή κυβέρνηση, να μην κωλυσιεργεί, αλλά να επιτρέψει η δωρεά να μετατραπεί πολύ σύντομα σε έργο, την κατασκευή των 1.250 ιδιωτικών κατοικιών στη Γάζα. «Εκφράζουμε βαθιές ειλικρινείς ευχαριστίες στους Λίβυους για τη δωρεά, ελπίζοντας ότι το Ισραήλ θα επιτρέψει να φθάσουν στη Γάζα όλα τα κατάλληλα υλικά», δήλωσε τέλος ο αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε