Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ανθρωποι και σκουπίδια πάλι στη Νάπολη! – Αφόρητη η κατάσταση

Ανθρωποι και σκουπίδια πάλι στη Νάπολη! – Αφόρητη η κατάσταση

Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αφορά τόσο τις περιοχές της ευρύτερης περιφέρειας όσο και τις κεντρικές οδούς και συνοικίες, όπως την Ριβιέρα Ντι Κιάϊα και την Βία Μπίκσιο.

  Καθ’ όλη την διάρκεια της περασμένης νύχτας, οργισμένοι πολίτες συνέχιζαν να καίνε σκουπίδια, προκαλώντας τοξικές αναθυμιάσεις επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία.

Παράλληλα, σε εικόνες που μεταδόθηκαν από ειδησεογραφικό ιστότοπο στο Διαδίκτυο, διακρίνονται ξεκάθαρα υπεύθυνοι εταιριών καθαρισμού που συνεργάζονται με τον δήμο, να μετακινούν απλώς τα σκουπίδια από την μία στην άλλη πλευρά των δρόμων.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νάπολης, Λουίτζι Ντε Ματζίστρις, επανέλαβε ότι «θα καταφέρει να καθαρίσει την πόλη, πάση θυσία. Ακόμη και αν χρειασθεί να συγκρουσθεί κατά μέτωπο με την τοπική μαφία, την Καμόρα».

Υπάρχουν βάσιμες υποψίες, ότι πίσω από το πρόβλημα της μη αποκομιδής των απορριμμάτων και την ελλιπή διάθεση χώρων υγειονομικής ταφής, αλλά και πίσω από ορισμένες αντιδράσεις πολιτών, μπορεί όντως να κρύβεται το οργανωμένο έγκλημα.

Η Καμόρα θέλει να συνεχίσει οπωσδήποτε να μετέχει στην ιδιαίτερα προσοδοφόρα επιχειρηματική δραστηριότητα του «κύκλου καταστροφής των σκουπιδιών».

Στο μεταξύ, οι δήμαρχοι και οι κάτοικοι των περιοχών Καϊβάνο και Ατσέρα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για να αποτρέψουν την μεταφορά, στους δήμους τους, χιλιάδων τόνων απορριμμάτων, που θα έπρεπε να τοποθετηθούν, προσωρινά, σε ειδικά δοχεία εν αναμονή οριστικής λύσης.

Εκπρόσωποι όλων των οργανισμών που ανήκουν στην τοπική αυτοδιοίκηση της Νάπολης σε επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο του ζήτησαν να παρέμβει ώστε να μπορέσει να βρεθεί μια οριστική και λειτουργική λύση.

Αναμένεται ακόμη το «ελεύθερο» από πολλές περιφέρειες της βόρειας Ιταλίας ώστε να μπορέσουν να μεταφερθούν τα «πλεονάζοντα σκουπίδια» σε χώρους ταφής και καύσης που βρίσκονται στην δικαιοδοσία τους.

Στο μεταξύ –όπως τονίζουν σχολιαστές– η ακραία αυτή κατάσταση στραγγαλίζει την οικονομία της μεγαλούπολης του ιταλικού Νότου: δεκάδες εμπορικές επιχειρήσεις. κυρίως εστιατόρια, άρχισαν να «κατεβάζουν τα ρολά» διότι, όπως αναφέρουν στις ταμπέλες που έχουν αναρτήσει έξω από τα μαγαζιά «είναι καθαροί άνθρωποι, σέβονται τους πελάτες τους και θεωρούν ότι η σημερινή κατάσταση δεν τους αξίζει και δεν τους αντιπροσωπεύει».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε