Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Αντιδρούν οι ιταλοί δήμαρχοι σε αύξηση της φορολογίας ακινήτων

Αντιδρούν οι ιταλοί δήμαρχοι σε αύξηση της φορολογίας ακινήτων

Σύμφωνα με την εφημερίδα Κοριέρε ντέλα Σέρα, μόνο με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει να επιτευχθεί ο προγραμματισμένος μηδενισμός της σχέσης ελλείμματος-ΑΕΠ εντός του 2013.

Οι ιταλοί δήμαρχοι ετοιμάζονται για μια διαδήλωση στη Βενετία στις 24 Μαΐου εναντίον του νέου φόρου ακινήτων–και στο μεταξύ καταγγέλλουν ότι «είναι πιθανό η κυβέρνηση Μόντι να προχωρήσει σε περαιτέρω αύξηση του ποσού που θα κληθεί να καταβάλλει ο κάθε ιδιοκτήτης».

Το κέντρο μελετών της Ένωσης Ιταλικών Δήμων (Anci), παρουσίασε μια έρευνα βάσει της οποίας η κυβέρνηση «έχει λαθέψει στους υπολογισμούς της»: όπως τονίζει, «λείπουν 2,5 δισεκατομμύρια από τα 21 που η κυβερνητική ομάδα του Μάριο Μόντι ελπίζει ότι θα καταλήξουν στα κρατικά ταμεία».

Γεγονός το οποίο σημαίνει ότι το ποσοστό φορολογητέας βάσης είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί, τόσο για το ακίνητο που χρησιμοποιείται για ιδιοκατοίκηση, όσο και για τυχόν άλλα ιδιόκτητα σπίτια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Κοριέρε ντέλα Σέρα, μόνο με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει να επιτευχθεί ο προγραμματισμένος μηδενισμός της σχέσης ελλείμματος-ΑΕΠ εντός του 2013. Διαφορετικά, η κυβέρνηση του Ιταλού τεχνοκράτη-πρωθυπουργού θα πρέπει να προχωρήσει σε «νέες περικοπές στις χρηματοδοτήσεις προς την τοπική αυτοδιοίκηση, κατά τουλάχιστον 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ».

«Είχαμε πει από την αρχή ότι οι προβλέψεις της κυβέρνησης ήταν υπερβολικές. Ελπίζω να είναι λανθασμένες οι δικές μας εκτιμήσεις, διαφορετικά οι πολίτες θα πρέπει να βάλουν ακόμη βαθύτερα το χέρι στην τσέπη», σημείωσε ο Γκρατσιάνο Ντελ Ρίο, πρόεδρος της Ένωσης Ιταλικών Δήμων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε