Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και στην Αλγερία

H αλγερινή αντιπολίτευση ανακοίνωσε την διοργάνωση μεγάλης συγκέντρωσης στις 19 Φεβρουαρίου.

“Ο Εθνικός Συντονισμός για την Αλλαγή και τη Δημοκρατία αποφάσε την οργάνωση μεγάλου συλλαλητήριου στις 19 Φεβρουαρίου”, ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με το Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του κινήματος Μουστέφα Μπουσάσι.

Το κίνημα οργάνωσε και το Σάββατο συγκέντρωση στο Αλγέρι που όμως παρεμποδίστηκε από την αστυνομία και έληξε με επεισόδια.

Μικρής διάρκειας συγκέντρωση έγινε και το Οράν, την μεγάλη αλγερινή πόλη στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Το κίνημα που συνενώνει όλα τα κόμματα και τις οργανώσεις της αντιπολίτευσης και πρωτοεμφανίστηκε στις 21 Ιανουαρίου απαιτεί την αλλαγή του συστήματος στη χώρα και καταγγέλει τη στείρα πολιτική που ασκείται, ο οποία, όπως επισημαίνει, απειλεί την αλγερινή κοινωνία με ένα λαϊκό ξέσπασμα.

 Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε “τις δυνάμεις ασφαλείας της Αλγερίας να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση” έναντι των διαδηλωτών στη χώρα.

Οι συγκεντρώσεις έχουν απαγορευτεί στην Αλγερία αφού στη χώρα έχει επιβληθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης ήδη σπό το 1992 που ανανεώθηκε το 2001 αλλά η αντιπολίτευση είναι αποφασισμένη να επιτύχει την αλλαγή του καθεστώτος όπως έγινε στην Τυνησία και την Αίγυπτο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε