Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και στην Υεμένη

ΦΩΤΟ REUTERS

«Ο λαός θέλει να αλλάξει ο πρόεδρος» δια-δήλωσαν χιλιάδες πολίτες στην Υεμένη, που βγήκαν στους δρόμους ακολουθώντας το παράδειγμα Τυνήσιων και Αιγυπτίων.

Υπολογίζεται ότι 16.000 άνθρωποι μετείχαν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκε σε τέσσερα σημεία της Σαναά. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις μετά το κύμα των διαμαρτυριών που συγκλόνισαν την περασμένη εβδομάδα την Υεμένη.

Ξεκαθάρισαν δε ότι θα κλιμακώσουν την αναταραχή αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Η Υεμένη είναι η πιο φτωχή χώρα του αραβικού κόσμου και οι πολίτες ζητούν βελτίωση των συνθηκών ζωής.

Ο πρόεδρος Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ στον πόλεμο που διεξάγουν εναντίον μιας πτέρυγας της Αλ-Κάιντα που έχει τη βάση της στην Υεμένη, κυβερνά τα τελευταία 30 χρόνια.

«Αν το κυβερνών κόμμα δεν απαντήσει στα αιτήματά μας, θα το κλιμακώσουμε μέχρι να πέσει ο πρόεδρος, όπως ακριβώς συνέβη στην Τυνησία», δήλωσε ο διαδηλωτής Αγιούμπ Χάσαν.

Λίγες δεκάδες αστυνομικοί με γκλομπ παρακολουθούσαν σιωπηλά τις διαδηλώσεις, οι οποίες τελείωσαν ήρεμα, καθώς οι διαδηλωτές έφυγαν για να μασήσουν κατ, ένα ήπια τονωτικό φύλλο που καταναλώνεται ευρέως το απόγευμα στην Υεμένη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε