Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Αντιμέτωπο με τη φτώχεια το 28,4% των Ιταλών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

“Καμπανάκι” απο το ινστιτούτο στατιστικής Istat που δημοσίευσε στοιχεία για την οικονομική κατάσταση της Ιταλίας, αναφέροντας πως το ένα τέταρτο των Ιταλών κινδυνεύει να βρεθεί κάτω απο το όριο της φτώχειας.

Τα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση της Ιταλίας που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα επιβεβαιώνουν ότι η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται σε οικονομική ύφεση, κάτι το οποίο αναμένεται να επηρεάσει την πορεία της προεκλογικής περιόδου.

Πάνω από το ένα τέταρτο των ιταλών –το 28,4%– κινδυνεύει να βρεθεί κάτω από το όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με έκθεση του εθνικού ινστιτούτου στατιστικής Istat.

Η βιομηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο παρουσίασε σε ετήσια βάση πτώση 6,2%. Πρόκειται για την δέκατη τέταρτη συνεχόμενη συρρίκνωση της ιταλικής βιομηχανικής παραγωγής.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται και στα αρνητικά δεδομένα για την εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία: τους πρώτους δέκα μήνες του 2012, οι πωλήσεις περιορίστηκαν κατά 20,1%.

Το ιταλικό ΑΕΠ κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους υπέστη συρρίκνωση 2,4% σε ετήσια βάση.

Όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Tg5, τέλος, από το 2007 μέχρι το 2011, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι δεκαπέντε υπαλλήλους αντιμετώπισαν συνολική αύξηση των φόρων 7.000 ευρώ στην περιφέρεια του Μιλάνου και 4.500 χιλιάδων ευρώ στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης.

Διαβάστε

3,4 εκ. ‘Eλληνες ζουν τον εφιάλτη της φτώχειας!

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε