Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Αντιμέτωπος με πολυετή φυλάκιση ο Ντομινίκ Στρος Καν

,

– Οδηγείται στο δικαστήριο με τις κατηγορίες:σεξουαλική επίθεση, απόπειρα βιασμού και ομηρία μιας καμαριέρας
– Ο ίδιος, που κρατείται στο αστυνομικό τμήμα, θα δηλώσει αθώος 
– Tι λέει το ξενοδοχείο για την υπάλληλό του
– O Τζον Λιπσκι αναλαμβάνει προσωρινά χρέη διευθύνοντος συμβούλου στο ΔΝΤ
 

Εντός της ημέρας θα βρεθεί ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος σύμφωνα με έναν από τους δικηγόρους του πρόκειται να αρνηθεί όλες τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί.

Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομονίκ Στρος-Καν αρνείται όλες τις κατηγορίες που τού απαγγέλθηκαν και θα δηλώσει αθώος, τόνισε ο δικηγόρος του στην Ουάσινγκτον Ουίλιαμ Τέιλορ.

Αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο πως ο Ντομινίκ Στρος-Καν, “είναι μέσα στο αστυνομικό τμήμα του Χάρλεμ και δεν θα φύγει απο εκεί πριν από τουλάχιστον τρεις ώρες”.

Ο Ουίλιαμ Τέιλορ, δήλωσε ότι ο πελάτης του είναι “καλά”, αφότου τον είδε στo αστυνομικό τμήμα. “Τον είδαμε, είναι καλά, και θα είμαστε μαζί του στο δικαστήριο”.  Ο Στρος-Καν έχει επίσης ως συνήγορο υπεράσπισης ένα δικηγόρο της Νέας Υόρκης, τον Μπέντζαμιν Μπράφμαν, ο οποίος επίσης πήγε στην αστυνομία νωρίτερα σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση, απόπειρα βιασμού και ομηρία εις βάρος μίας 32χρονης καμαριέρας του πολυτελούς ξενοδοχείου Sofitel της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με την αστυνομία ο επικεφαλής του ΔΝΤ δεν έχει διπλωματική ασυλία. Το αδίκημα της σεξουαλικής επίθεσης επισύρει ποινή ως και 20 χρόνια όπως και η απόπειρα βιασμού. Η ομηρία επισύρει ποινή φυλάκισης από 3 ως 5 χρόνια.

Η είδηση της κινηματογραφικής σύλληψης του Στρος Καν στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία τόσο στις αγορές,όσο και στη Γαλλία καθώς ήταν η τελευταία ελπίδα των γάλλων Σοσιαλιστών να κερδίσουν τις εκλογές του 2012. Προηγείτο κατά κράτος έναντι του Σαρκοζί στις δημοσκοπήσεις και αναμενόταν να δηλώσει την υποψηφιότητά του στα τέλη Ιουνίου.

Αμέσως μετά το πρώτο σοκ στο άκουσμα της είδησης, πολλοί στη Γαλλία άρχισαν πάντως να μιλούν για σκευωρία. (Διαβάστε την είδηση)

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν σε σουίτα του ξενοδοχείου της Times Square, όπου ο επικεφαλής του ΔΝΤ υπήρξε δράστης συμφωνα με την καταγγελία τουλάχιστον, μίας απίστευτης πράξης.Σύμφωνα με επίσημη αστυνομική ενημέρωση βγήκε γυμνός από το μπάνιο γύρω στη μία το μεσημέρι (τοπική ώρα) και επιτέθηκε στην 32χρονη καμαριέρα εξαναγκάζοντας την να του κάνει στοματικό σεξ και κρατώντας τη με τη βία.

Η κοπέλα αντέδρασε με τρόμο και κάλεσε σε βοήθεια, με αποτέλεσμα ο ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ να τραπεί κυριολεκτικά σε φυγή. Εγκατέλειψε το ξενοδοχείο τόσο γρήγορα που ξέχασε πίσω το κινητό του.

Κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης όπου προσπάθησε να επιβιβαστεί στη πρώτη πτήση της Air France για το Παρίσι. Ωστόσο είχε ήδη δοθεί σήμα από τις αμερικανικές αρχές και η απογείωση καθυστέρησε. Άνδρες της αστυνομίας της Νέας Υόρκης μπήκαν στο αεροσκάφος και τον συνέλαβαν. Στη συνέχεια προσήχθη με περιπολικό στο τμήμα όπου ανακρίθηκε για το περιστατικό και του ασκήθηκαν διώξεις.

Δηλώσεις του εκπροσώπου της αστυνομίας της Ν. Υόρκης

Η γυναίκα δήλωσε στους αστυνομικούς ότι βγήκε από το μπάνιο γυμνός, έτρεξε στο διάδρομο προς το χωλ όπου βρισκόταν εκείνη, την τράβηξε μέσα σε μία κρεβατοκάμαρα και άρχισε να της επιτίθεται σεξουαλικά (…) Εκείνη του ξέφυγε και αυτός την τράβηξε ξανά στο διάδρομο και την οδήγησε βίαια στο μπάνιο. Στη συνέχεια προσπάθησε να την κλειδώσει μέσα στο δωμάτιο”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Πολ Μπράουν.

Σύμφωνα με τον Μπράουν η 32χρονη γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ρούζβελτ με “ελαφρά τραύματα” μετά την επίθεση, που είπε πως σημειώθηκε όταν μπήκε στο δωμάτιο για να καθαρίσει περίπου στις 13:00 τοπική ώρα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ξεονοδοχείου η νεοϋορκέζα καμαριέρα “εργάζεται στο ξενοδοχείο μας εδώ και τρία έτη και ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές του”. (Διαβάστε τη σχετική είδηση)

Ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου

Ο κ. Στρος Καν θα μετέβαινε στο Βερολίνο για συνάντηση με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με αντικείμενο συζήτησης την κρίση χρέους στην Ευρώπη με έμφαση σε Ελλάδα και Πορτογαλία.

Επρόκειτο να λάβει μέρος την Δευτέρα στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες και να εκφωνήσει ομιλία στο 12ο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ρεπορτάζ του AFP από το ξενοδοχείο

Αστυνομία έξω από το Sofitel

Ποιός έιναι ο Ντομινίκ Στρος Καν; Διαβάστε το βιογραφικό του

Η είδηση έκανε γρήγορα το γύρο του κόσμου

Διαβάστε ακόμη:
“Και ποια δεν έχει στριμώξει ο Ντομινίκ Στρος Καν;”

Στρος – Καν: Με δείξατε με Porsche; Θα σας πάω στα δικαστήρια! 

Ντομινίκ Στρος Καν: ο σοσιαλιστής του ΔΝΤ με την Πόρσε – Δείτε ΦΩΤΟ

Τι περιμένει ο κύριος ΔΝΤ και δεν αποκαλύπτει αν θα είναι υποψήφιος για Πρόεδρος της Γαλλίας; 

Η Ελλάδα «απειλεί» τον Ντομινίκ Στρος Καν – Κόσμος

Αποκάλυψη Στρος Καν: Μόλις δύο μήνες μετά τις εκλογές ζητήσαμε βοήθεια από το ΔΝΤ! 

Γιατί η Αν Σινκλέρ δεν πήρε ποτέ συνέντευξη από τον Στρος Καν

Στο ΔΝΤ παίρνουν σύνταξη από τα 50!

Τετραπλασίασε τα κέρδη του το ΔΝΤ μέσα σε ένα χρόνο

“Αυτή πήγε να stros και αυτός να το kan”- Φωτιά στο internet έβαλε ο mr ΔΝΤ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε