Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή ο δράστης του μακελειού της Αριζόνα

Την Τετάρτη θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου ο δράστης του μακελειού της Αριζόντα, που τώρα βαρύνεται με 49 κατηγοριές. Αν καταδικαστεί θα του επιβληθεί θανατική ποινή.

Στην φονική επίθεση τουΤζάρεντ Λόουνερ, στην Τουσόν της Αριζόνας στις αρχές του Ιανουαρίου, έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι και τραυματίστηκε η βουλευτής των Δημοκρατικών Γκάμπριελ Γκίφορντς. Στα τέλη Ιανουαρίου, ο Λόουνερ είχε δηλώσει αθώος σε τρεις κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί για απόπειρα δολοφονίας.

Ο 22χρονος συνελήφθη εκεί που έγινε το μακελειό, σε συγκέντρωση που είχε διοργανώσει η Γκίφορντς στις 8 Ιανουαρίου σε εμπορικό κέντρο της Τουσόν.

Ο Λόουνερ διώκεται για το φόνο έξι ατόμων, μεταξύ των οποίων ένας ομοσπονδιακός δικαστής, ένα κοριτσάκι και ένα μέλος της ομάδας της Γκίφορντς. Αυτή βρίσκεται μεταξύ των 13 ανθρώπων που τραυματίστηκαν στο μακελειό.

Η βουλευτής γλίτωσε ως εκ θαύματος, καθώς είχε τραυματιστεί σοβαρά από σφαίρα στο κεφάλι. Μετά τη νοσηλεία της η Γκίφορντς μεταφέρθηκε σε κέντρο αποκατάστασης, στο οποίο βρίσκεται έκτοτε.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε