Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αντίο Χίτλερ… για πάντα! Οι τελευταίες στιγμές του παρανοϊκού δικτάτορα και της ερωμένης του, Εύα Μπράουν

Αδόλφος Χίτλερ και Εύα Μπράουν / Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Αδόλφος Χίτλερ και Εύα Μπράουν / Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ - ΜΠΕ

– Ιστορικές αποκαλύψεις από τον σωματοφύλακα του δικτάτορα που άλλαξε (προς το χειρότερο) τον κόσμο, Αδόλφου Χίτλερ
– Περιγράφει τη στιγμή που μπήκε στο δωμάτιο και τον βρήκε νεκρό, μαζί με την ερωμένη του, Εύα Μπράουν
– “Τα μάτια του ήταν ανοιχτά, σα να κοιτούσε – Εκείνη έγερνε στο πλάι του”
– Περιγράφει πως φοβήθηκε ακόμα και για τη ζωή του, όταν ένα βράδυ είδε την Εύα Μπράουν στο δωμάτιο του Φύρερ, ενώ ακόμη η σχέση τους δεν ήταν γνωστή
– Γιατί ο Χίτλερ έγινε… τρελός με τον υπαρχηγό του, Ρούντολφ Ες
– Διαβάστε όσα περιγράφονται στο βιβλίο και δείτε ιστορικές φωτογραφίες

Άκρως ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες από τις τελευταίες στιγμές του Αδόλφου Χίτλερ, καθώς επίσης και στοιχεία για την σχέση του με την ερωμένη του, Εύα Μπράουν, αλλά και την αλήθεια πίσω από την προσπάθεια για σύναψη ειρήνης με την Αγγλία που έκανε ο Ρούντολφ Ες, κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, αποκαλύπτονται στο βιβλίο του ανθρώπου που βρήκε τον Χίτλερ νεκρό.

Ιστορικά ντοκουμέντα

Ο λόγος για τον προσωπικό σωματοφύλακα του ανθρώπου που άλλαξε για πάντα τον κόσμο, ο οποίος ονομαζόταν Rochus Misch, στο βιβλίο του οποίου υπάρχει και μια σειρά φωτογραφιών από την προσωπική ζωή του γερμανού δικτάτορα και των ανθρώπων που τον ζούσαν καθημερινά.

Οι φωτογραφίες αυτές απεικονίζουν τον Χίτλερ και τη Μπράουν να χαλαρώνουν στο Berghof, την προσωπική κατοικία του Χίτλερ, ενώ στο επίμαχο βιβλίο, που έχει τον τίτλο “Η τελευταία μαρτυρία του Χίτλερ” αποκαλύπτονται άγνωστες -μέχρι τώρα- πτυχές της ζωής του φασίστα που έσυρε ολόκληρο τον κόσμο στον παρανοϊκό του πόλεμο…

Το τέλος

Ο Misch πέθανε το 2013 στο Βερολίνο, σε ηλικία 96 ετών, ενώ ο εκδότης του βιβλίου, Martin Mace, είπε ότι στις 30 Απριλίου του 1945, ο Rochus Misch βρισκόταν σε ένα κρησφύγετο του Χίτλερ, όταν έλαβε ένα μήνυμα από τον στρατάρχη του Γ’ Ράιχ, Βίλχελμ Κάιτελ.

Έλεγε ότι απέτυχε να διασπάσει το “τείχος” της Σοβιετικής Ένωσης στο Βερολίνο και πως το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ήταν ταυτόχρονα πολύ κοντά και αναπόφευκτο.

“Λίγο αργότερα, ο Misch άκουσε τον Χίτλερ να μιλάει σιγά στο επιφανές μέλος των Ναζί, Μάρτιν Μπόρμαν, αλλά και σε άλλους. Κοίταξε και είδε τον Χίτλερ να μπαίνει σε ένα δωμάτιο, ενώ η Εύα, πλέον κυρία Χίτλερ, τον ακολούθησε“, αναφέρει ο εκδότης.

“Είδε τον Ότο Γκιούνσε, τον υπασπιστή του Φύρερ, να κλείνει την πόρτα πίσω από το νεόνυμφο ζευγάρι. Ο Γκιούνσε είπε στον Misch ότι το αφεντικό δεν ήθελε να τον ενοχλήσουν. Ο Χίτλερ αντάλλαξε μια χειραψία με τον Γκιούνσε και του είπε πως όλοι οι στρατιώτες είχαν επελευθερωθεί από τον όρκο της πίστης τους. Ο Χίτλερ είχε ήδη πει στον υπασπιστή του πως δεν ήθελε να κακοποιηθεί δημόσια, όπως είχε ήδη γίνει με το πτώμα του Μουσολίνι και πως ήθελε να το κάψουν. Αυτό είχε ήδη κανονιστεί από τον Γκιούνσε και έναν άνθρωπο των SS. Όλοι στο κρησφύγετο περίμεναν νευρικά. Τότε, επικράτησε μια αναταραχή. Η πόρτα του δωματίου άνοιξε και ο Misch κοίταξε μέσα”, συμπληρώνει ακόμη ο εκδότης.

“Τα μάτια του Χίτλερ ήταν ανοιχτά, σα να κοιτούσε”

Για να συνεχίσει, παραθέτοντας τα λόγια του ίδιου του Misch: “Το βλέμμα μου έπεσε πρώτα στην Εύα. Καθόταν με τα πόδια τεντωμένα και το κεφάλι της έγερνε προς τον Χίτλερ. Τα παπούτσια της ήταν κάτω από τον καναπέ. Δίπλα της… ο νεκρός Χίτλερ. Τα μάτια του ήταν ανοιχτά, σα να κοιτούσαν, το κεφάλι του έπεφτε ελαφρώς προς τα μπροστά“.

Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του το 1939, ο Rochus Misch είχε την πρόταση να μπει στην ομάδα σωματοφυλάκων του Χίτλερ. Υπηρέτησε μέχρι το τέλος του πολέμου ως σωματοφύλακάς του, ως μεταφορέας αλλά και νοσοκόμος του, πριν τελικά προαχθεί σε επικεφαλής των επικοινωνιών.

Κοινό μυστικό η ερωτική σχέση – Πώς τους έκανε… τσακωτούς

Από την στενή του επαφή με τον δικτάτορα των Ναζί, ο Misch μπορούσε να παρατηρεί πολλά πράγματα και θεωρούσε πως ο Χίτλερ και η Εύα Μπράουν ήταν εραστές πολύ πριν αυτό γίνει γνωστό και επίσημα.

Για παράδειγμα, την Εύα σύστηναν στο προσωπικό και τους επισκέπτες ως η οικονόμος του σπιτιού, ωστόσο το δωμάτιό της και αυτό του Χίτλερ είχαν κρυφές πόρτες που επικοινωνούσαν. Πολύ γρήγορα, ο καθένας είχε σχηματίσει την δική του άποψη για τη σχέση τους”, αναφέρει ο σωματοφύλακας του δικτάτορα.

Αδόλφος Χίτλερ και Εύα Μπράουν δειπνούν

Ο εκδότης του βιβλίου τονίζει ακόμη πως ένα βράδυ, ο Misch είδε την Εύα με ένα “αραχνοΰφαντο νυχτικό” στον ξενώνα, ενώ πήγαινε για να παραδώσει κάποια δέματα στον Φύρερ. Η Εύα έβαλε το δάχτυλο στο στόμα της, σα να του έλεγε να μην πει τίποτα.

Ο Misch βγήκε σχεδόν τρέχοντας από το δωμάτιο, όντας σίγουρος πως θα απομακρυνθεί από την φρουρά του Χίτλερ (ή κάτι… χειρότερο!) όμως η Εύα, όπως αποδείχθηκε, δεν είπε τίποτα για το περιστατικό στον δικτάτορα“, λέει ο εκδότης, ο οποίος ακόμη τονίζει πως ο Misch άκουσε τόσο την Εύα Μπράουν, όσο και την Μάγδα Γκαίμπελς (σ.σ. σύζυγο του Υπουργού Προπαγάνδας της Ναζιστικής Γερμανίας, Γιόζεφ Γκαίμπελς) να δηλώνουν αποφασιστικά πως θα πεθάνουν μαζί με τους αξιοσέβαστους συζύγους τους.

Στα αριστερά, ο Γιόζεφ Γκέμπελς

Το “αντάρτικο” του Ρούντολφ Ες

Ο σωματοφύλακας ακόμη επιβεβαιώνει πως ο Ρούντολφ Ες δεν είχε την άδεια του Χίτλερ για να μεταβεί στην Αγγλία και να διαπραγματευτεί τους όρους της παράδοσης της Γερμανίας.

Στο κέντρο ο Ρούντολφ Ες, κατά την διάρκεια της δίκης της Νυρεμβέργης

Αναφέρει ο εκδότης για αυτή την… τρομακτική εμπειρία του σωματοφύλακα: “Ήταν παρών την στιγμή που ο Χίτλερ έμαθε τα συγκεκριμένα νέα από τον υπασπιστή του Ες, τον Karl-Heinz Pintsch. Ο Χίτλερ ήταν έξω φρενών, επαναλαμβάνοντας ακούραστα στον εαυτό του: “Γιατί μου το έκανε αυτό”; Όποιος γνώριζε για το ταξίδι του Ες στην Αγγλίας συνελήφθη και στάλθηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Ζάξενχαουζεν. Συνεπώς δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Ες, δεν είχε την άδεια του Χίτλερ να μεταβεί στην Αγγλία”.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε πως μετά την κίνησή του αυτή, ο Ρούντολφ Ες φυλακίστηκε και αργότερα καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση ως εγκληματίας πολέμου, ποινή που εξέτισε μέχρι το τέλος της ζωής του…

Πηγή: dailymail.co.uk
Φωτογραφίες αρχείου: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε