Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Άντιο είπε η Μισέλ Μπάκμαν στον…Λευκό Οίκο!

Άντιο είπε η Μισέλ Μπάκμαν στον…Λευκό Οίκο!

Η Μισέλ Μπάκμαν απέσυρε την υποψηφιότητά της για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων

Η “ελπιδοφόρος” υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές Μισέλ Μπάκμαν ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ότι αναστέλλει την προεκλογική της εκστρατεία για τον Λευκό Οίκο, αφότου κατέλαβε την “μακρινή” έκτη θέση στις προκριματικές στην Αιόβα, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

   Η απόφαση της αμερικανίδας κοινοβουλευτικής να αποχωρήσει από την προεκλογική κούρσα θα μπορούσε να ευνοήσει τον αντίπαλό της Ρικ Σαντόρουμ ο οποίος με ελάχιστη διαφορά ήρθε δεύτερος, πίσω από τον Μιτ Ρόμνεϊ, στην διαδικασία στην Αιόβα. Οι Σαντόρουμ, Μπάκμαν και ο Κυβερνήτης του Τέξας Ρικ Πέρι φλέρταραν με την υποστήριξη των Ευαγγελικών Χριστιανών. Εάν ένας σημαντικός αριθμός των Ευαγγελικών στοιχηθεί πίσω από τον Σαντόρουμ, η μακράς-πνοής εκστρατεία του θα μπορούσε να λάβει ισχυρή ώθηση.

    Η Μπάκμαν, υπερσυντηρητική “Ηγερία” του “κινήματος του τσαγιού”–ένα δεξιό κίνημα με κεντρικό αίτημα την μείωση των φόρων, που ήρθε στο προσκήνιο το 2009–έλαβε τελικά χθες το βράδυ μόνο το 5% των ψήφων κατά την πρώτη ψηφοφορία του Ρεπουμπλικανικού εκλογικού σώματος.

    Η άλλη “έκπληξη” της βραδιάς, ο Ρικ Πέρι, κάποτε φαβορί της κούρσας, ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει την υποψηφιότητα του λόγω του απογοητευτικού αποτελέσματος (10% των ψήφων). “Αποφάσισα να επιστρέψω στο Τέξας, να αξιολογήσω τα αποτελέσματα αυτής της ψηφοφορίας και να καθορίσω αν υπάρχει θέση για μένα σε αυτές τις εκλογές”, είπε στους δημοσιογράφους. Θα μπορούσε πάντως να εγκαταλείψει τον προεκλογικό αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτοιμος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ο Ρόμνι

Πρωτιά για 8 ψήφους! – Χέρι-χέρι για το χρίσμα Ρόμνι-Σαντόρουμ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε