Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

«Αντονέλο, έλα να δεις, είμαστε πολύ κοντά στο Τζίλιο» είπε ο καπετάνιος πριν ρίξει το Costa Concordia στα βράχια

«Αντονέλο, έλα να δεις, είμαστε πολύ κοντά στο Τζίλιο» είπε ο καπετάνιος πριν ρίξει το Costa Concordia στα βράχια

Οι τελευταίες στιγμές πριν την πρόσκρουση και τον πανικό. Κάποιοι μίλησαν για την «υπόκλιση στο νησί». Η Corriere della Serra αποκαλύπτει μια άλλη διάσταση που οδήγησε στο ναυάγιο της Τοσκάνης.

Ο καπετάνιος του μοιραίου κρουαζιερόπλοιου θέλησε να ευχαριστήσει τον επικεφαλής των σερβιτόρων που δεν πήρε άδεια, αλλά παρέμεινε στο πλοίο για να βοηθήσει να βγει η δουλειά, αφού δεν υπήρχε κανείς να τον αντικαταστήσει. Ο Αντονέλο Τιέβολι κατάγεται από το Τζίλιο και ο Φραντσέσκο Σκετίνο αποφάσισε να περάσει πολύ κοντά από τις ακτές του νησιού για να δει ο Τιέβολι τον τόπο του. Μόνο που δεν υπολόγισε σωστά.

Λίγο πριν από το δυστύχημα, τον κάλεσε στη γέφυρα. «Αντονέλο, έλα να δεις, είμαστε πολύ κοντά στο Τζίλιο σου», είπε, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται η Corriere della Serra.

Ο Τιέβολι ανέβηκε στη γέφυρα, έσκυψε στην κουπαστή και βλέποντας το πλοίο να πλησιάζει επικίνδυνα στο νησί, φώναξε στον καπετάνιο: «προσοχή, είμαστε πάρα πολύ κοντά στην ακτή». Πριν καλά καλά προλάβει να τελειώσει τη φράση του, το πλοίο προσάραξε στα βράχια.

Ακολούθησαν στιγμές πανικού. Δείτε ένα νέο video που βλέπει το φως της δημοσιότητας…

Ο Τιέβολι έχει ήδη καταθέσει στην ακτοφυλακή και αναμένεται να επαναλάβει την κατάθεσή του στους καραμπινιέρους για το τι συνέβη λίγο πριν από το δυστύχημα.

Ειρωνεία της ζωής: ο Φραντσέσκο Σκετίνο είχε δηλώσει το 2010 στην τσεχική εφημερίδα Dnes ότι δεν θα ήθελε να ήταν ο κυβερνήτης του Τιτανικού. Είχε πει επίσης πως «η ασφάλεια των επιβατών μετράει πάνω απ’ όλα!”. Μόνο που την κρίσιμη στιγμή, ήταν εκείνος ο πρώτος που εγκατέλειψε το πλοίο κι άφησε τους επιβάτες στην τύχη τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βίντεο ντοκουμέντο από το ναυάγιο στην Ιταλία – Το πλήρωμα φορούσε σωσίβια, οι επιβάτες όχι!

Το status στο Facebook της έσωσε τη ζωή – Ιστορίες επιζώντων από το ναυάγιο της Ιταλίας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε