Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Απαγωγές και δολοφονίες δημοσιογράφων στο Μεξικό

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών κατά των δημοσιογράφων.

Δύο μεξικανοί δημοσιογράφοι απήχθησαν στο βόρειο τμήμα της χώρας και το πτώμα του ενός εξ αυτών βρέθηκε σήμερα το πρωί μαζί με ένα προειδοποιητικό μήνυμα, όπως ανακοινώθηκε από την εφημερίδα στην οποία εργάζονταν.

“Δύο ρεπόρτερ μας απήχθησαν και ένας εξ αυτών, ο Βαλεντίν Βλάντες Εσπινόζα, βρέθηκε μερικές ώρες αργότερα νεκρός, με ένα προειδοποιητικό μήνυμα ακουμπισμένο στο στήθος του”, αναφέρεται από την εφημερίδα “Ζοκάλο ντε Σαντίγιο” της επαρχίας Κοαχουίλα που συνορεύει με την αμερικανική πολιτεία του Τέξας.

Η εφημερίδα δεν δημοσιοποίησε το περιεχόμενο του σημειώματος. Υπενθυμίζεται ότι δεκατρείς δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν τη χρονιά που πέρασε στο Μεξικό, την πλέον επικίνδυνη χώρα για τον Τύπο στη Λατινική Αμερική, όπως αναφέρεται από την μη κυβερνητική οργάνωση “Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα” ενώ συνολικά από το 2000 έως τώρα έχουν δολοφονηθεί 56 δημοσιογράφοι και έχουν “εξαφανιστεί” άλλοι εννέα.

Οι δημοσιογράφοι είναι οι λεγόμενες “παράπλευρες απώλειες” στον αιματηρό πόλεμο μεταξύ των διαφόρων καρτέλ του Μεξικού για τον έλεγχο του εμπορίου και της διάδοσης των ναρκωτικών στις ΗΠΑ, χώρα που είναι η πρώτη στην κατανάλωση κοκαΐνης στον κόσμο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε