Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Απαγορεύεται η κυκλοφορία παιδιών κάτω των 13 ετών!

Απαγορεύεται η κυκλοφορία παιδιών κάτω των 13 ετών!

 

Το γαλλικό κοινοβούλιο ψήφισε μια διάταξη με την οποία καλούνται οι νομαρχίες να επιβάλουν απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα…

 

στα παιδιά κάτω των 13 ετών.
 
Το άρθρο αυτό δίνει τη δυνατότητα στους νομάρχες να απαγορεύσουν την κυκλοφορία στα παιδιά από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί “γιατί η παρουσία τους σε δημόσιους χώρους τη νύχτα, χωρίς τη συνοδεία των γονέων τους (…) θα εξέθετε σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία, την ασφάλεια, την εκπαίδευση ή την ηθική τους”.
 
Η διάταξη υιοθετήθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξάγεται για το νομοσχέδιο περί εσωτερικής ασφάλειας που προβλέπει διάφορα μέτρα, μεταξύ των οποίων και την ανάπτυξη της παρακολούθησης μέσω καμερών.
 
Τα κόμματα της αριστεράς διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το άρθρο αυτό, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για “καθαρή φιγούρα” αφού οι δήμαρχοι των πόλεων έχουν ήδη το δικαίωμα να αποφασίζουν εάν θα απαγορεύουν την κυκλοφορία των ανηλίκων. 

“Είναι πολύ σοβαρό γιατί αφήνει να εννοηθεί πως η αστυνομία, όταν βλέπει ένα παιδί 13 ετών μόνο του τη νύχτα δεν κάνει τίποτα”, είπε η Σαντρίν Μαζετιέ, βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος. “Δίνετε μια καταστροφική εικόνα της αστυνομίας: κανείς αστυνομικός δεν αφήνει να περιπλανιέται ένα παιδί μόνο του. Προκαλείτε τη διάσταση μεταξύ των πολιτών και αυτών που είναι εντεταλμένοι να τους προστατεύουν”, πρόσθεσε.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε