Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Απαγορεύουν στην Ιταλία την υιοθέτηση παιδιών από ζευγάρια “ρατσιστών”

Απαγορεύουν στην Ιταλία την υιοθέτηση παιδιών από ζευγάρια “ρατσιστών”

Όσα ζευγάρια αρνούνται να υιοθετήσουν “έγχρωμα” παιδιά δεν θα έχουν καθόλου το δικαίωμα να υιοθετούν.

Το Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ιταλίας αποφάσισε, ότι τα ζευγάρια “ρατσιστών” που αρνούνται να υιοθετήσουν “έγχρωμα” παιδιά δεν θα έχουν καθόλου το δικαίωμα να υιοθετούν, σύμφωνα με την απόφασή του, που δημοσιεύθηκε σήμερα στα ιταλικά μμε. 

Αυτή η απόφαση έρχεται μετά την προσφυγή στη δικαιοσύνης μίας οργάνωσης προστασίας των παιδιών κατά ενός ζευγαριού Σικελών, που ήθελε να υιοθετήσει παιδί αποκλειστικά με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά. 

Το ζευγάρι είχε δηλώσει σε επιστολή του προς το δικαστήριο ανηλίκων της Κατάνης (στη Σικελία) ότι “είναι διατεθειμένο να υιοθετήσει μέχρι δύο παιδιά, όχι μεγαλύτερα των 5 ετών, χωρίς διάκριση φύλου ή θρησκείας, όμως δεν είναι διατεθειμένο να υιοθετήσει παιδιά με σκούρο δέρμα, που να διαφέρουν από τα τυπικά ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά, ή που να πάσχουν από νοητική στέρηση”. 

Μετά την απόφαση του Ακυρωτικού Δικαστήριού, ο δικαστής του δικαστηρίου ανηλίκων, που εξετάζει τις προσφυγές για υιοθεσία, “πρέπει να αποκλείσει τη νομιμότητα των περιορισμών σχετικά με την εθνικότητα των παιδιών που τίθενται από όσους κάνουν αίτηση υιοθεσίας”.

Όμως, το Ακυρωτικό Δικαστήριο προσθέτει ότι ο δικαστής πρέπει να εξετάσει, αν το ίδιο το γεγονός ότι τίθενται τέτοιου είδους περιορισμοί, σημαίνει πολύ απλά ότι είναι άκαιρο να επιτραπεί σε ένα τέτοιο ζευγάρι “ρατσιστών” να υιοθετήσει παιδί. 

Ο Κάρλο Τζιοβανάρντι, πρόεδρος της επιτροπής για τις διεθνείς υιοθεσίες, δήλωσε αμέσως ότι “χαιρετίζει την απόφαση”, την οποία χαρακτήρισε “σωστή”. 

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε