Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Απαγόρευσαν την είσοδο στην χώρα σε ιερέα

Απειλούσε να κάψει το Κοράνι και έτσι “έφαγε πόρτα” από την Βρετανία πριν καν φτάσει.
Η Βρετανία απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα στον Αμερικανό ιερέα Τέρι Τζόουνς, ο οποίος προκάλεσε παγκόσμια αναταραχή με την απειλή να κάψει το Κοράνι, την επέτειο της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου.
 
Ο Χριστιανός ιερέας από τη Φλόριδα, που οι δηλώσεις του, τον περασμένο χρόνο ,καταδικάστηκαν ευρέως, είχε προσκληθεί στη Βρετανία από μια οργάνωση κατά των μεταναστών.
 
” Η κυβέρνηση αντιτίθεται στις ακραίες συμπεριφορές, σε όλες τις μορφές τους και αυτός είναι ο λόγος που δεν επιτρέψαμε την επίσκεψη του ιερέα Τέρι Τζόουνς στη Βρετανία. Μία σειρά από δηλώσεις που έχει κάνει, αποτελούν αποδείξεις μη αποδεκτής συμπεριφοράς ” είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας.
 
” Το να έρχεσαι στην Βρετανία αποτελεί προνόμιο και όχι δικαίωμα, και δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε την είσοδο σε αυτούς που η παρουσία τους δεν συμβάλλει στο γενικό καλό ” συνέχισε στις δηλώσεις του ο ίδιος αξιωματούχος. Διευκρίνισε δε ότι η απόφαση δεν πάρθηκε εύκολα, ούτε σαν ένας τρόπος να αποκλειστεί ένας ανοικτός διάλογος.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε