Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Απαγορεύτηκε η προβολή της αντιισλαμικής ταινίας στη Ρωσία

Απαγορεύτηκε η προβολή της αντιισλαμικής ταινίας στη Ρωσία

Δικαστήριο του Γκρόζνι της Τσετσενίας χαρακτήρισε «εξτρεμιστική» την αντιισλαμική ταινία «Η αθωότητα των μουσουλμάνων» και απαγόρευσε την προβολή της, μια απόφαση που ισχύει για όλη τη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης της Τσετσενίας.

Η απόφαση ελήφθη χθες Πέμπτη έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης της μικρής αυτής δημοκρατίας του Καυκάσου, η πλειοψηφία των κατοίκων της οποίας είναι μουσουλμάνοι.

«Είναι μια δικαστική απόφαση που θα πρέπει να γίνει σεβαστή σε όλη τη Ρωσία», δήλωσε ο Ρουσλάν Ιντίσοφ, εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Εθνικής Πολιτικής και Μέσων Ενημέρωσης.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti διευκρίνισε ότι η απόφαση του δικαστηρίου του Γκρόζνι ισχύει για όλη τη Ρωσία εκτός κι αν κάποιο άλλο τοπικό δικαστήριο εκδώσει διαφορετική απόφαση.

Δικαστήριο της Μόσχας αναμένεται να αποφασίσει τη Δευτέρα για το θέμα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εξάλλου χθες Πέμπτη οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας ανακοίνωσαν ότι έχουν εμποδίσει την πρόσβαση στους ιστότοπους που έχει ανέβει η ταινία, όπως το YouTube, στον Καύκασο, ενώ κάποιες και σε ολόκληρη τη Ρωσία έπειτα από αίτημα των αρχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνέλαβαν τον παραγωγό της ταινίας κατά του Μωάμεθ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε