Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Απαγορεύτηκε στη Ρωσία η προβολή της αντιισλαμικής ταινίας

Απαγορεύτηκε στη Ρωσία η προβολή της αντιισλαμικής ταινίας

 Δικαστήριο της Μόσχας απαγόρευσε σήμερα την προβολή της αντιισλαμικής ταινίας «Η αθωότητα των μουσουλμάνων» χαρακτηρίζοντάς την «εξτρεμιστική», όπως δήλωσε μια εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Η ρωσική γενική εισαγγελία «ζήτησε να αναγνωριστεί ο εξτρεμιστικός χαρακτήρας της ταινίας ‘Η αθωότητα των μουσουλμάνων’. Το αίτημα αυτό έγινε δεκτό» από το δικαστήριο του Τβερσκόι της Μόσχας, δήλωσε η εκπρόσωπος αυτή.

Ο δικαστής απαγόρευσε την προβολή της αντιισλαμικής ταινίας σε όλη την επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς έκρινε πως «το περιεχόμενό της υποκινεί θρησκευτικό μίσος», σημείωσε η Μαρίνα Γκρίντνεβα, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης περιέλαβε την ταινία στον κατάλογο με τα εξτρεμιστικά έργα, πρόσθεσε η ίδια.

Περισσότερα από 800 «εξτρεμιστικά» έργα απαγορεύονται αυτή τη στιγμή στη Ρωσία, σύμφωνα με τον κατάλογο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Πρόκειται κυρίως για ισλαμιστικά, υπερεθνικιστικά, ναζιστικά ή αντισημιτικά κείμενα.

Στο μεταξύ, ο φερόμενος ως επικεφαλής της ισλαμιστικής οργάνωσης της Νιγηρίας Μπόκο Χαράμ εξαπέλυσε με βίντεο που ανήρτησε στον ιστότοπο YouTube απειλές εναντίον όσων προσβάλουν τον προφήτη Μωάμεθ, αναφερόμενος στην αντιισλαμική ταινία.

«Κατ’ αρχάς οι προσβολές εναντίον του προφήτη, οι διαβολικές συνομωσίες εναντίον του, η δημιουργία μιας βλάσφημης ταινίας εναντίον του, όλα αυτά δεν θα απειλήσουν το Ισλάμ», δήλωσε ο Αμπουμπακάρ Σεκάου σε βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο χθες Κυριακή.

«Όλοι όσοι συμμετείχαν θα πληρώσουν γι’ αυτό. Όλος ο κόσμος γνωρίζει τι σημαίνει αυτό το μήνυμα. Όλος ο κόσμος μπορεί να περιμένει και να δει τι θα κάνουμε», πρόσθεσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε