Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λίγα Σύννεφα 11 Αθήνα Αναλυτικά

Απαισιόδοξες οι προβλέψεις για τη βρετανική οικονομία

Απαισιόδοξες οι προβλέψεις για τη βρετανική οικονομία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.08.2010 | 04:06

Δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσει ύφεση σε διψήφιο ποσοστό.

Η Κεντρική Τράπεζα της Βρετανίας, στις εκτιμήσεις της για την τρέχουσα κατάσταση της βρετανικής οικονομίας, επισήμανε ότι η εθνική οικονομία ανακάμπτει τμηματικά, ως προς τους κλάδους της και τον ρυθμό ανάπτυξης, ενώ υπερβαίνει τις προβλέψεις ο ρυθμός του πληθωρισμού (τώρα +3,2%, σε 12μηνη βάση).

Ωστόσο, «δεν μπορεί ν αποκλειστεί ότι, η βρετανική οικονομία, υπ' αυτές τις συνθήκες, ενδέχεται ν αντιμετωπίσει στο κοντινό μέλλον, ύφεση σε διψήφιο ποσοστό».

Προβλέπεται από την Τράπεζα της Βρετανίας χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης, του αρχικώς προβλεφθέντος, για την ερχόμενη χρονιά, περίπου +2,5% για όλο το 2011, από +3,4% προηγούμενα.

Η έκθεση της Τράπεζας της Βρετανίας συντάχθηκε πριν από την κατάθεση του «συμπληρωματικού» προϋπολογισμού λιτότητας στη Βουλή των Κοινοτήτων από την κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον Ντέιβιντ Κάμερον. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του αναθεωρημένου προϋπολογισμού, από τον Ιανουάριο ο ΦΠΑ κατηγορίας 17,5% θα στρογγυλοποιηθεί στο 20%.

Σχεδόν με τη δημοσιοποίηση της έκθεσης κυκλοφόρησαν έντονες φήμες ότι θ' αυξηθεί προσεχώς το βασικό δανειστικό επιτόκιο της Τράπεζας της Βρετανίας, σήμερα στο χαμηλό +0,5% επί ένα 17μηνο.

«Μόνον τμηματικά, όσο και σταδιακά, θα ξεφύγει η βρετανική οικονομία στο σύνολό των δραστηριοτήτων της από τη διεθνή βαθιά οικονομική κρίση του έτους 2008», συμπέραναν οι συντάκτες της έκθεσης.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook