Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

“Hurriyet” για Νίκο Αναστασιάδη: Έριχνε καρέκλες στο Μοντ Πελεράν!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Τούρκος αρθρογράφος αναφέρει στο ρεπορτάζ του ότι ο Πρόεδρος της Κύπρου έριχνε καρέκλες κατά τις συνομιλίες για το Κυπριακό
– “Οι άνθρωποί του, εξήγησαν στον αμήχανο Ακιντζί και στα μέλη της τουρκικής ομάδας ότι αυτή ήταν η τυπική του συμπεριφορά”
– “Ο Ακιντζί είπε ότι θα μπορούσε να συμφωνήσει σε μια εδαφική διευθέτηση που θα άφηνε μόνο το 29,2 τοις εκατό του νησιού στους Τουρκοκυπρίους”

Σε ένα απαξιωτικό δημοσίευμα της για Νίκο Αναστασιάδη, η τουρκική εφημερίδα “Hurriyet” αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας, παρουσιάζοντας ιδιαίτερα… οξύθυμο τον Πρόεδρο της Κύπρου, ο οποίος έφτασε σε σημείο να πετάξει καρέκλες!

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο Μιχάλης Ιγνατίου, ο Τούρκος αρθρογράφος, Yusuf Kanli, της εφημερίδας “Hurriyet”, ο Νίκος Αναστασιάδης… έριχνε καρέκλες, χωρίς να αναφέρει -στην περίπτωση που η αναφορά του δεν είναι ψεύτικη- ότι ο Πρόεδρος της Κύπρου, αν έριξε καρέκλες, το έπραξε επειδή τον πρόδωσε ο Μουσταφά Ακιντζί. 

“Σε πολλές περιπτώσεις”, γράφει ο εν λόγω αρθρογράφος, “ιδιαίτερα στις 10 Νοεμβρίου, οι συνομιλίες έφθασαν στο χείλος της κατάρρευσης, με τον Αναστασιάδη να φωνάζει στα μέλη της ομάδας του και να ρίχνει τις καρέκλες γύρω του. Οι άνθρωποί του εξήγησαν στον αμήχανο Ακιντζί και στα μέλη της τουρκικής ομάδας ότι αυτή ήταν η τυπική του συμπεριφορά”.

Συνεχίζει ο εν λόγω αρθρογράφος: “Εκείνη τη στιγμή, όταν οι συνομιλίες φαινόταν να είναι στο αδιέξοδο, ο Ακιντζί περπάτησε το έξτρα μίλι και έθεσε στο διαπραγματευτικό τραπέζι μία υποχώρηση-ορόσημο. Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, ο Ακιντζί είπε ότι θα μπορούσε να συμφωνήσει σε μια εδαφική διευθέτηση που θα άφηνε μόνο το 29,2 τοις εκατό του νησιού στους Τουρκοκυπρίους, σχεδόν επτά ποσοστιαίες μονάδες λιγότερο από ό, τι έχουν αυτή τη στιγμή”.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου, παράγοντας του Προεδρικού Μεγάρου της Λευκωσίας, του είπε ότι η πρόταση του Ακιντζί ήταν εντελώς απαράδεκτη και είναι με ακρίβεια όπως την περιέγραψε η ελληνική πλευρά. Εδινε το δικαίωμα μόνο σε 65 χιλιάδες Ελληνοκύπριους να επιστρέψουν στις εστίες τους.

ΠΗΓΕΣ: mignatiou.com, Hurriyet Daily News

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε