Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Απεγκλωβίστηκαν οι 8 Ελληνες και οι 11 Κύπριοι απο τη Λιβύη

Οπως έγινε γνωστό απο το υπουργείο εξωτερικών και οι 19 έχουν επιβιβαστεί σε C-160 της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας το οποίο επιστρέφει στη Σούδα.

Πρόκειται για εργαζόμενους σε κυπριακή κατασκευαστική εταιρία στην περιοχή Jalu της Λιβύης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών “η επιχείρηση απεγκλωβισμού των εν λόγω Ελλήνων και Κυπρίων, που αφορά και σε Γερμανούς αλλά και σε άλλους πολίτες ευρωπαϊκών κρατών, συντονίζεται από τη γερμανική κυβέρνηση σε συνεργασία με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Στο πλαίσιο αυτό, δύο C-160 της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκαν τις μεσημβρινές ώρες από την αεροπορική βάση της Σούδας στην Κρήτη. Επισημαίνεται ότι δύο ακόμη Έλληνες πολίτες μεταφέρθηκαν, το βράδυ της Παρασκευής, από την Τρίπολη στο Βουκουρέστι, όπου παρελήφθησαν από στελέχη της εκεί ελληνικής Πρεσβείας και επέστρεψαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη”.

Στην ανακοίνωση προστίθεται επίσης οτι η πρεσβεία της Ελλάδος στην Τρίπολη, η οποία εξακολουθεί να λειτουργεί, και η Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών θα παράσχουν κάθε δυνατή συνδρομή σε όποιον Έλληνα πολίτη ή ομογενή παραμένει στη Λιβύη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε