Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

«Απειλεί» με εκλογές ο Μπερλουσκόνι

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Αν χάσει την ψήφο εμπιστοσύνης της ιταλικής Βουλής, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι προτίθεται να προκηρύξει εκλογές πριν το τέλος του χρόνου.

Όλο και πιο κοντά στην πρόωρη προσφυγή στις κάλπες βρίσκεται η Ιταλία, καθώς η πολιτική αναταραχή δε λέει να κοπάσει. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι προειδοποίησε ότι αν χάσει την ψήφο εμπιστοσύνης στο Κοινοβούλιο θα οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες, τον προσεχή Δεκέμβριο. Και εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα κερδίσει.

Την Παρασκευή, ο Ιταλός πρωθυπουργός συναντήθηκε στη Ρώμη με ανώτατα στελέχη του κόμματός του. Οι διεργασίες είναι έντονες στην πολιτική σκηνή της χώρας, καθώς τον επόμενο μήνα διεξάγεται η καθοριστική ψηφοφορία για το μέλλον της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι. Και όπως είπε ο καβαλιέρε, αν χάσει την ψήφο εμπιστοσύνης, το πρώτο που πρέπει να είναι είναι να προκηρύξει εκλογές.

«Δε νομίζω ότι θα υπάρχει εναλλακτική λύση για το καλό της χώρας», είπε και όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν μέχρι τα τέλη του έτους, απάντησε: «φυσικά ναι. Οτιδήποτε άλλο θα είναι χάσιμο χρόνου».

Πρόσθεσε ότι οι δημοσκοπήσεις που έχει υπόψη του δείχνουν ότι το κόμμα του και οι εταίροι του (η Λίγκα του Βορρά) θα κερδίσουν τις εκλογές, με ποσοστό άνω του 50%.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε