Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Απειλεί με εκτέλεση Αμερικανών ο Μπιν Λάντεν

Απειλεί με εκτέλεση Αμερικανών ο Μπιν Λάντεν

Με νέο ηχογραφημένο μήνυμά του, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν απείλησε να σκοτώσει Αμερικανούς πολίτες αν οι ΗΠΑ εκτελέσουν τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτελέσουν τον κατηγορούμενο ως πρωτεργάτη των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου θα είναι «μια απόφαση να εκτελέσουμε όλου τους Αμερικανούς που κρατάμε φυλακισμένους», αναφέρει ο ηγέτης της Αλ Κάιντα σε ηχογραφημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε από το Αλ Τζαζίρα.

«Το μήνυμά του αφορά στους συντρόφους μας που κρατούνται από τις αμερικανικές αρχές», ακούγεται να λέει ο Λάντεν, που δεν παραλείπει την αναφορά και στον Μπαράκ Ομπάμα. «Ο ηγέτης σας φαίνεται να ακολουθεί τα βήματα του προκατόχου του. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσει να εκτελέσει τον ήρωα Μουαχίντ, Καλεντ Σεΐχ Μοχάμεντ και τους συντρόφους του. Την ημέρα που οι ΗΠΑ θα πάρουν αυτή την απόφαση, θα είναι σαν να αποφασίζουν να εκτελέσουν όλους τους δικούς σας που κρατάμε φυλακισμένους», λέει ο Σαουδάραβας τρομοκράτης.

Κατήγγειλε δε και την αμερικανική πολιτική στη Μέση Ανατολή λέγοντας πως «οι πολιτικοί του Λευκού Οίκου συνεχίζουν να είναι άδικοι απέναντί μας, κυρίως με την υποστήριξή τους προς τους Ισραηλινούς οι οποίοι έχουν καταλάβει τη γη μας, την Παλαιστίνη».

Στην Ουάσινγκτον, αξιωματούχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας απέρριψε ως παράλογες τις απειλές του Μπιν Λάντεν. Το αραβικό δίκτυο μετάδωσε μόνο ένα μέρος του μηνύματος και όχι ολόκληρο. Μέχρι στιγμής, δεν έχει ξεκαθαριστεί πως έφτασε το μήνυμα του Μπιν Λάντεν στα χέρια των ανθρώπων του Αλ Τζαζίρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε