Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Απειλεί ο Νταβούτογλου με εισβολή στη Συρία – Οι Κούρδοι θα δουν πιο σκληρή αντίδραση, είπε

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Άμεση παρέμβαση στον πόλεμο της Συρίας επιχειρεί να κάνει η Τουρκία βλέποντας του Κούρδους να μπαίνουν σφήνα στο πλευρό της μια ανάσα απ’ τα σύνορα και σε μια περιοχή όπου και εντός της Τουρκίας επικρατεί το κουρδικό στοιχείο.

Πετώντας προς Ουκρανία ο Αχμετ Νταβούτογλου είπε ότι οι βομβαρδισμοί του περασμένου Σαββατοκύριακου από τον τουρκικό στρατό ήταν αυτοί που απέτρεψαν την κατάληψη της πόλης Αζάζ βόρεια του Χαλεπιού από τους Κούρδους μαχητές.
Μάλιστα ο Νταβούτογλου απείλησε άμεσα τους Κούρδους να μην επιχειρήσουν να κινηθούν είτε ανατολικά της πόλης Αφρίν, είτε δυτικά του ποταμού Εφράτη.
Ουσιαστικά οι Τούρκοι προειδοποιούν να αχρηστεύσουν την βάση Μέναγ την οποία οι Κούρδοι κατέλαβαν από αντικαθεστωτικούς αντάρτες.


Οι απειλές του Νταβούτογλου πάντως μπορούν να μεταφραστούν με άμεση επέμβαση του τουρκικού στρατού επί συριακού εδάφους. Μια επέμβαση η οποία θα προκαλέσει σίγουρα την αντίδραση της Ρωσίας η οποία στηρίζει στην περιοχή τη δράση του συριακού στρατού και φιλοκαθεστωτικών ομάδων.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε