Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 26 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Απείλησε να σκοτώσει την Μισέλ Ομπάμα

Απείλησε να σκοτώσει την Μισέλ Ομπάμα
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 24.12.2009 | 11:41
Πρώτη δημοσίευση: 24.12.2009 | 10:41

Οι αρχές των ΗΠΑ συνέλαβαν και άσκησαν δίωξη σε μια γυναίκα από την Χαβάη,

γιατί απείλησε να δολοφονήσει τη σύζυγο του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Μισέλ, λίγες ημέρες πριν το ζεύγος πάει στην Χαβάη για τα Χριστούγεννα.

Η Κρίστι Λι Ρόσια συνελήφθη από την μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ όταν "εξακριβώθηκε ότι είχε προβεί στην απειλή" και διέθετε πληροφορίες σχετικά με το πού πρόκειται να μείνουν ο πρόεδρος και η Μισέλ Ομπάμα στην διάρκεια της επίσκεψής τους εκεί.

Κατηγορείται για απειλή εναντίον της πρώτης κυρίας και επίθεση εναντίον ενός πράκτορα της μυστικής υπηρεσίας μετά τη σύλληψή της.

Ομοσπονδιακός δικαστής ανέβαλε την προκαταρκτική εξέταση της υπόθεσης διότι εκκρεμεί εξέτασή της από ψυχίατρο για να κριθεί εάν είναι σε θέση να δικαστεί.

Η Ρόσια είχε κάνει την απειλή την 10η Νοεμβρίου τηλεφωνώντας σε γραφείο της μυστικής υπηρεσίας στη Βοστόνη. Απείλησε να σκοτώσει ένα πράκτορα της μυστικής υπηρεσίας και πεζοναύτες στην διάρκεια της συνομιλίας.

Η Ρόσια άρχισε να καλεί την μυστική υπηρεσία το 2004, υποστηρίζοντας ότι είναι "δολοφόνος" και από το 2007 έκανε πολλές κλήσεις στο γραφείο της Βοστόνης, στην διάρκεια των οποίων ήταν "έξαλλη", σύμφωνα με δικόγραφα.

"Είμαι εξαιρετικά δυνατή κι εξαιρετικά επικίνδυνη", φέρεται να είχε πει, καθώς επίσης και ότι "θα ανατινάξω το Οβάλ γραφείο".


   Διαδώστε αυτό το άρθρο