Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Απειλούν με επιστράτευση για να μη δημιουργηθεί χάος στα αεροδρόμια

Η απεργία των εργαζομένων στην ασφάλεια των αεροδρομίων απειλεί την κίνηση των Χριστουγέννων και η κυβέρνηση Σαρκοζί «παίζει» το χαρτί της επιστράτευσης.

Η γαλλική κυβέρνηση απείλησε να επιστρατεύσει αστυνομικούς στα αεροδρόμια, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στις πτήσεις ενόψει των Χριστουγέννων.

«Αν συνεχιστεί η απεργία, η κυβέρνηση θα φροντίσει να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των μετακινήσεων. Δεν μπορούμε να έχουμε πάλι μια κατάσταση όπου οι Γάλλοι δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν στο σπίτι τους, στην οικογένειά τους», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Τιερί Μαριανί.

«Είναι ώρες αιχμής σήμερα το μεσημέρι για τις αναχωρήσεις, αύριο και μεθαύριο», είπε στον τηλεοπτικό σταθμό France 2.

Περίπου 400 αστυνομικοί τέθηκαν σε επιφυλακή μετά την αποτυχία των συνομιλιών με τους υπαλλήλους ασφαλείας που απειλούν να κλιμακώσουν την διαμαρτυρία τους, η οποία ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα στα περιφερειακά αεροδρόμια της Λυών και επεκτάθηκε σε τμήμα του Σαρλ ντε Γκολ.

Ανρί Γκιενό, ειδικός σύμβουλος του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την «ομηρεία» των ταξιδιωτών σε περίοδο με τόση κίνηση και πρόσθεσε ότι δεν βλέπει τίποτα το μεμπτό με την επιστράτευση αστυνομικών προς υποκατάσταση των απεργών.

Μέχρι στιγμής, τα προβλήματα είναι περιορισμένα και έχουν σημειωθεί λίγες καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις των πτήσεων, ενώ η σημερινή ημέρα ξεκίνησε χωρίς προβλήματα, είπε ο Μαριάνι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε