Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 24 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Απέλασε Ισραηλινό διπλωμάτη η Αυστραλία

Απέλασε Ισραηλινό διπλωμάτη η Αυστραλία
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 24.05.2010 | 18:16
Πρώτη δημοσίευση: 24.05.2010 | 18:16

Στην απέλαση ενός Ισραηλινού διπλωμάτη προχώρησε η Αυστραλία με αφορμή την υπόθεση της δολοφονίας ανώτερου στελέχους της Χαμάς στο Ντουμπάι.

Στη δολοφονία του Μαχμούντ αλ Μαμπχούχ τον περασμένο Ιανουάριο είχαν χρησιμοποιηθεί πλαστά αυστραλιανά διαβατήρια και πιστεύεται πως πίσω από την υπόθεση βρίσκεται το Ισραήλ. Έτσι, η Καμπέρα αποφάσισε την απέλαση του Ισραηλινού διπλωμάτη.

Σύμφωνα με τον Αυστραλό υπουργό Εξωτερικών οι έρευνες απέδειξαν, πέραν κάθε αμφισβήτησης, πως οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται πίσω από την παραποίηση αυστραλιανών διαβατηρίων που χρησιμοποίησαν οι ύποπτοι για τη δολοφονία.

«Αυτές δεν είναι πράξεις ενός φίλου. Η απόφαση να ζητήσουμε από το Ισραήλ να αποσύρει έναν διπλωμάτη του (δεν αποκαλύπτεται το όνομά του) είναι περισσότερο απόφαση που προκλήθηκε από θλίψη και όχι από θυμό», τόνισε ο Στέφεν Σμιθ, ενώ σε μια πρώτη αντίδραση η ισραηλινή κυβέρνηση εξέφρασε την απογοήτευσή της για την εξέλιξη.

Οι ύποπτοι χρησιμοποίησαν επίσης γαλλικά, βρετανικά, ιρλανδικά και γερμανικά διαβατήρια. Μάλιστα, το Λονδίνο ήδη από τον περασμένο Μάρτιο έχει προχωρήσει σε ανάλογη με της Καμπέρα ενέργεια, απελαύνοντας Ισραηλινό διπλωμάτη.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο