Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Απέλασε Ισραηλινό διπλωμάτη η Αυστραλία

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Στην απέλαση ενός Ισραηλινού διπλωμάτη προχώρησε η Αυστραλία με αφορμή την υπόθεση της δολοφονίας ανώτερου στελέχους της Χαμάς στο Ντουμπάι.

Στη δολοφονία του Μαχμούντ αλ Μαμπχούχ τον περασμένο Ιανουάριο είχαν χρησιμοποιηθεί πλαστά αυστραλιανά διαβατήρια και πιστεύεται πως πίσω από την υπόθεση βρίσκεται το Ισραήλ. Έτσι, η Καμπέρα αποφάσισε την απέλαση του Ισραηλινού διπλωμάτη.

Σύμφωνα με τον Αυστραλό υπουργό Εξωτερικών οι έρευνες απέδειξαν, πέραν κάθε αμφισβήτησης, πως οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται πίσω από την παραποίηση αυστραλιανών διαβατηρίων που χρησιμοποίησαν οι ύποπτοι για τη δολοφονία.

«Αυτές δεν είναι πράξεις ενός φίλου. Η απόφαση να ζητήσουμε από το Ισραήλ να αποσύρει έναν διπλωμάτη του (δεν αποκαλύπτεται το όνομά του) είναι περισσότερο απόφαση που προκλήθηκε από θλίψη και όχι από θυμό», τόνισε ο Στέφεν Σμιθ, ενώ σε μια πρώτη αντίδραση η ισραηλινή κυβέρνηση εξέφρασε την απογοήτευσή της για την εξέλιξη.

Οι ύποπτοι χρησιμοποίησαν επίσης γαλλικά, βρετανικά, ιρλανδικά και γερμανικά διαβατήρια. Μάλιστα, το Λονδίνο ήδη από τον περασμένο Μάρτιο έχει προχωρήσει σε ανάλογη με της Καμπέρα ενέργεια, απελαύνοντας Ισραηλινό διπλωμάτη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε