Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Απεργία στα αεροδρόμια της Γαλλίας για 3η ημέρα!

Καταγγέλλουν νέο νομοσχέδιο που περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία.

Συνεχίζεται για τρίτη συνεχή ημέρα η απεργία του ιπτάμενου προσωπικού στη Γαλλία. Οι πιλότοι καταγγέλλουν νέο νομοσχέδιο που περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία και την απουσία διαλόγου μεταξύ της κυβέρνησης και των συνδικάτων.

Η Air France, είναι η εταιρία που επλήγη περισσότερο από την κινητοποίηση που θα συνεχιστεί μέχρι το βράδυ της Πέμπτης.

Η εταιρεία υπολογίζει ότι θα διασφαλίσει σήμερα το 60% των πτήσεων των μεγάλων αεροσκαφών και το 70% των πτήσεων μικρών και μεσαίων αεροσκαφών. Στο ποσοστό αυτό συνυπολογίζεται και η δραστηριότητα των θυγατρικών της εταιριών.

Χιλιάδες επιβάτες ταλαιπωρούνται με τις ακυρώσεις των πτήσεων, οι περισσότερες από τις οποίες αφορούν πτήσεις με προορισμό το Αλγέρι, το Μιλάνο, τη Γενεύη, τη Βηρυτό και τη Ρώμη. Η Air France ενημερώνει τους επιβάτες της μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα La Tribune που επικαλείται πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει, η Air France χάνει περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα κατά τη διάρκεια της απεργίας, πέραν του κόστους της αποζημίωσης των επιβατών.

Ο υπουργός Μεταφορών Τιερί Μαριανί με δ΄ξλωσή του στις αρχές της εβδομάδας τονίζει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το νόμο. Το νομοσχέδιο υιοθετήθηκε από την Βουλή του κοινοβουλίου τον Ιανουάριο και θα εξεταστεί στη Γερουσία στις 15 Φεβρουαρίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε