Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Συννεφιά 11 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Απεργία στα γερμανικά αεροδρόμια – Οι εργαζόμενοι ζητούν αυξήσεις

Απεργία στα γερμανικά αεροδρόμια – Οι εργαζόμενοι ζητούν αυξήσεις
REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.03.2012 | 20:22
Πρώτη δημοσίευση: 26.03.2012 | 20:22

Πάνω από 400 ακυρώσεις πτήσεων. Το προσωπικό σε πολλά αεροδρόμια της χώρας κατέβηκε σε απεργία

 Οι απεργιακές κινητοποιήσεις του προσωπικού όλων των κατηγοριών στα γερμανικά μεγάλα αεροδρόμια με μισθολογικά αιτήματα--δηλαδή αύξηση 6,5%, εφάπαξ καταβολή της--είχαν ως πρακτικό αποτέλεσμα, από το σύνολο των δρομολογίων που είχαν προγραμματίσει οι αερομεταφορείς Lufthansa και Air Berlin, να ακυρωθούν όλη τη σημερινή μέρα συνολικά 408 πτήσεις.

    Από τις ακυρωθείσες πτήσεις, οι 400 είναι της Lufthansa πάντως, κατά πλειοψηφία μάλιστα πτήσεις εσωτερικού.

    Το γερμανικό δημόσιο, μέχρις ώρας, και στο ποσοστό της αύξησης δεν συναινεί, αντιπροτείνοντας αύξηση κοντά στο 4%, αλλά και προτείνει αυτή να καταβληθεί σε δύο ισόποσες δόσεις.

    Παρέχεται η πληροφορία ότι στο επιβατικό κοινό στα αεροδρόμια : Κολωνίας, Στουτγάρδης, Ντίσελντορφ, Μονάχου και Φρανκφούρτης, παρασχέθηκαν σήμερα σιδηροδρομικά εισιτήρια, προς τους πλησιέστερους προορισμούς, συγκριτικά με τους αρχικούς.

    Για το διεθνές αεροδρόμιο του Βερολίνου, στην ανταπόκριση του Γερμανικού πρακτορείου δεν υπάρχει η παραμικρή μνεία.

    "Δεν είναι στις προθέσεις μας να διακόψουμε στο σύνολό της την εναέρια κυκλοφορία", τόνισε σήμερα μιλώντας στο Γερμανικό πρακτορείο ο εκπρόσωπος του συνδικάτου Verdi, Βίλι Ρους. "Ασκούμε πίεση, ενόψει της διαπραγμάτευσης που θα έχουμε την Πέμπτη με την εργοδοσία".

    Στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης τον προηγούμενο μήνα, είχαν προκαλέσει αναστάτωση στα δρομολόγια οι κινητοποιήσεις ειδικά των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο