Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Απεργιακός κλοιός παραλύει τη Γαλλία

Απεργιακός κλοιός παραλύει τη Γαλλία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.10.2010 | 08:20
Πρώτη δημοσίευση: 16.10.2010 | 11:55

Μεγάλες διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη Γαλλία κατά των μεταρρυθμίσεων στο συνταξιοδοτικό. Επαναλειτουργεί πλήρως ο αγωγός καυσίμων που τροφοδοτεί με κηροζίνη τα αεροδρόμια του Παρισιού, μετά από διακοπές λειτουργίας λόγω των απεργιών.

Η διαδήλωση κατά της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 έτη, σύγκέντρωσε σήμερα στο Παρίσι 825.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ σύμφωνα με τα συνδικάτα, οι διαδηλωτές έφτασαν τα τρία εκατομμύρια. Τα συνδικάτα κάλεσαν τους εργαζομένους σε νέα γενική απεργία για την ερχόμενη Τρίτη 19 Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ, ο αγωγός καυσίμων που τροφοδοτεί με κηροζίνη τα αεροδρόμια Ρουασί και Ορλί του Παρισιού τέθηκε εκ νέου σε πλήρη λειτουργία, ύστερα από τις διακοπές λειτουργίας του στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα διυλιστήρια. Το γεγονός απομακρύνει την απειλή της έλλειψης καυσίμων για το αεροδρόμιο Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, απεργούν και τα 12 διυλιστήρια της χώρας, 10 από τα οποία έχουν σταματήσει να λειτουργούν πλήρως, ενώ την Παρασκευή η αστυνομία επενέβη προκειμένου να απελευθερωθούν τέσσερις δεξαμενές καυσίμων που είχαν αποκλείσει οι απεργοί. 

Πάντως, η γαλλιδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η Γαλλία δεν αντιμετωπίζει "ελλειψη" καυσίμων εξαιτίας της απεργίας στα διυλιστήρια της χώρας και του αποκλεισμού των δεξαμενών καυσίμων που γίνεται στο πλαίσιο των διαμαρτυριών κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης. "Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει έλλειψη", δήλωσε η Λαγκάρντ στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL. "Τα αποθέματα καυσίμων αρκούν για πολλές εβδομάδες". Η υπουργός Οικονομίας πρόσθεσε ότι "έχουν τελειώσει τα καύσιμα σε 230 βενζινάδικα από τα 3.000 που υπάρχουν συνολικά, δηλαδή περίπου το 2%".


   Διαδώστε αυτό το άρθρο