Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Απήγαγαν Βρετανίδα στο Αφγανιστάν

Μία Βρετανίδα και τρεις Αφγανοί συνάδελφοί της απήχθησαν από ένοπλους άνδρες σε μία απομακρυσμένη περιοχή του Αφγανιστάν, σύμφωνα με Αφγανό επικεφαλής της αστυνομίας.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας στην επαχία Κουνάρ, μια περιοχή που συνορεύει με το Πακιστάν, δήλωσε πως απήχθησαν  ενώ επισκέπτονταν ένα έργο στην περιοχή. Είπε επίσης οτι οι απαγωγείς ήταν ένοπλοι άνδρες και ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό της ομάδας. Το κίνητρο της απαγωγής δεν είναι ακόμη σαφές, πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν δήλωσε νωρίτερα άγνοια για το συμβάν. Σε μία σύντομη δήλωση το βρετανικό Φόρεϊν Όφις επιβεβαίωσε πως διερευνά επειγόντως αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ένας βρετανός πολίτης αγνοείται στη χώρα.

Η Κουνάρ είναι μία περιοχή που κατέχεται από τους Ταλιμπάν και είναι γνωστή για πολλές απαγωγές ξένων τα τελευταία χρόνια.

Οι εξεγερμένοι κρατούν δύο γάλλους δημοσιογράφους τους οποίους συνέλαβαν τον περασμένο Δεκέμβριο βορειοανατολικά της Καμπούλ. Τον Αύγουστο, οκτώ ξένοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και δύο Αφγανοί σκοτώθηκαν από άγνωστους ενόπλους στην επαρχία Μπανταχστάν στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε