Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Απίστευτες εικόνες καταστροφής – Δυο παιδιά ανάμεσα στους 14 νεκρούς από τον Sandy – Φόβοι για τον πυρηνικό σταθμό του Νιου Τζέρσεϊ

Απίστευτες εικόνες καταστροφής – Δυο παιδιά ανάμεσα στους 14 νεκρούς από τον Sandy – Φόβοι για τον πυρηνικό σταθμό του Νιου Τζέρσεϊ

– Πάνω από 6,5 εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
– 13 νεκροί στις ΗΠΑ και μια γυναίκα στον Καναδά θύματα της Sandy – 11 και 13 ετών τα παιδιά που σκοτώθηκαν
– Σχεδόν τα 10 μέτρα έφτασαν τα κύματα στο λιμάνι της Νέας Υόρκης
– Πλημμύρισε ακόμη και το μετρό της πόλης
– 10.000 κλήσεις ανά 30′ δέχονται οι υπηρεσίες άμεσης δράσης
– Έκκληση του δημάρχου της Ν.Υ. να μην κυκλοφορούν οι πολίτες αν δεν είναι απαραίτητο!
– ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ VIDEO
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η Sandy σαρώνει τις ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ και μέχρι στιγμής το πέρασμά του είναι τρομακτικό. 14 νεκροί. 6,5 εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ρεύμα. Το Μανχάταν βυθισμένο στο σκοτάδι. Νοσοκομεία εκκενώνονται, αυτοκίνητα καταστρέφονται από τις πτώσεις δέντρων.
Αυτή είναι η εικόνα της Νέας Υόρκης: ΣΚΟΤΑΔΙ!
Επτά σήραγγες του μετρό της Νέας Υόρκης, κυρίως κάτω από την περιοχή Ιστ Ρίβερ, πλημμύρισαν. Είναι η μεγαλύτερη καταστροφή που έχει «ζήσει» το μετρό της πόλης στα 108 χρόνια λειτουργίας του!
Πλημμύρισε επίσης η σήραγγα που ενώνει το Μανχάταν με το Μπρούκλιν…

200 ασθενείς από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λανγκον απομακρύνθηκαν, εξαιτίας της διακοπής ρεύματος και μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία. Και σε άλλα νοσοκομεία δεν έχει ρεύμα, πλημμύρισαν τα υπόγεια. Τα ασθενοφόρα είναι σε επιφυλακή. Χαρακτηριστική η φωτογραφία στο twitter, όπου φαίνονται παρατεταγμένα στη σειρά…
Tweet από @bananarams
Μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες είναι επίσης ο σπασμένος γερανός που κρέμεται, δίπλα σε ένα υπό κατασκευή κτίριο στο Μανχάταν. Υπό το φόβο μήπως πέσει, εκκενώθηκαν παρακείμενα κτίρια και ένα ξενοδοχείο.

Συγκλονιστική είναι και η εικόνα ενός τετραώροφου κτιρίου. Η πρόσοψή του, κατέρρευσε. Ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κανείς…

Σε Νέα Υόρκη, Νιού Τζέρσι, Πενσιλβάνια, Δυτική Βιρτζίνια και της Βόρεια Καρολίνα έχουν αναφερθεί 13 νεκροί από πτώσεις δέντρων σε σπίτια και αυτοκίνητα. Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της στο Τορόντο, από τα συντρίμμια που εκτοξεύθηκαν από τον αέρα! Ανάμεσα στα θύματα είναι και δυο παιδιά, 11 και 13 ετών. Ζούσαν στη Νέα Υόρκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον κυκλώνα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, ανάμεσά τους ένας άνδρας 30 ετών από πτώση δέντρου στο Κουίνς, ενώ δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Νιού Τζέρσι από πτώση δέντρου σε αυτοκίνητο. Στην Πενσιλβάνια, δυο οι νεκροί, ο ένας από πτώση δέντρου και ο δεύτερος γιατί κατέρρευσε το σπίτι του.
Στη Δυτική Βιρτζίνια μία γυναίκα σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα σε μία περιοχή όπου η καταιγίδα έχει προκαλέσει σφοδρές χιονοπτώσεις, ενώ μία γυναίκα σκοτώθηκε πέφτοντας με το αυτοκίνητό της σε δέντρο στο Μέριλαντ.


Εξαιτίας της Sandy ναυάγησε το πλοίο-ρέπλικα του ιστορικού ιστιοφόρου Bounty, που έπλεε ανοικτά της Βόρειας Καρολίνας. Ένα μέλος του πληρώματος πέθανε στο νοσοκομείο, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται ο καπετάνιος του πλοίου.

Η ρέπλικα του Boundy
Στο λιμάνι της πόλης, τα κύματα έφτασαν σε ύψος ρεκόρ σχεδόν 10 μέτρων (32,5 πόδια). Η Νέα Υόρκη είχε προετοιμαστεί. Αλλά ποιος μπορεί να τα βάλει με τη φύση; Η άνοδος της στάθμης του νερού εξαιτίας της παλίρροιας προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες στο Μανχάταν και στις σήραγγες του Ιστ Ρίβερ και στον ποταμό Χάτσον.

Σύμφωνα πάντως με τον δήμαρχο της πόλης, περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα (07:00 Ελλάδας) το ύψος του νερού άρχισε να κατεβαίνει. Τα νερά ανέβηκαν μέχρι τα 4,15 μ. στη περιοχή του Μπάτερι Παρκ στο νότιο Μανχάταν. Περίπου τα μεσάνυχτα το ύψος του νερού είχε κατεβεί στα 3 μ.

Εκτός από τις πλημμύρες, ήρθαν και οι φωτιές. Καλώδια έπεσαν στο έδαφος και δεν ήθελε πολύ για την καταστροφή…

Δεν αποκλείεται το ρεύμα να μην επανέλθει ούτε την Τρίτη. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ζήτησε από τους πολίτες της Νέας Υόρκης να μην κυκλοφορούν αν δεν είναι ανάγκη. Και τους προειδοποίησε πως μπορεί να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό και την Τρίτη, ίσως και περισσότερο.
Σύμφωνα με την εταιρεία διανομής Con Ed, θα χρειαστεί “μέχρι και μία εβδομάδα” για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο της πόλης.


Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ ζήτησε επίσης από τους Νεοϋορκέζους να μην τηλεφωνούν στις υπηρεσίες άμεσης δράσης παρά μόνο σε περιπτώσεις απόλυτης ανάγκης. Πως αν αντεπεξέλθουν και οι εργαζόμενοι εκεί όταν λαμβάνουν 10.000 ανά 30’ αντί για 1.000 ανά ώρα, όπως συμβαίνει σε κανονικές συνθήκες;

«Δεν υπάρχει ψυχή στους δρόμους. Ακούμε μόνο τον άνεμο και τις σειρήνες των αυτοκινήτων της αστυνομίας, που είναι τα μόνα φώτα που αναβοσβήνουν στις γειτονιές», σημείωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων στο νότιο Μανχάταν.

Φυσικά, εκτός από τη Wall Street που δε θα λειτουργήσει ούτε σήμερα, έκλεισαν και τα τρία αεροδρόμια της Νέας Υόρκης (ΛαΓκουάρντια, JFK και Νιούαρκ).

Συναγερμός σήμανε και για τον πυρηνικό αντιδραστήρα που βρίσκεται στο Νιου Τζέρσεϊ τέθηκε εκτός λειτουργίας ο πυρηνικός αντιδραστήρας Nine Mile One, στη Νέα Υόρκη. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)


Η ακτίνα του τυφώνα Sandy καλύπτει απόσταση περίπου 160 χιλιομέτρων. Το επίκεντρό του ήταν η πολιτεία Νιου Τζέρσεϊ, κοντά στο Ατλάντικ Σίτι και χτύπησε την ξηρά γύρω στις 2 το πρωί (ώρα Ελλάδας). Οι άνεμοι σε μερικές περιοχές ξεπέρασαν τα 130 χιλιόμετρα την ώρα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε “κατάσταση συναγερμού” ο πυρηνικός σταθμός στο Νιού Τζέρσεϊ

Ο τρομακτικός τυφώνας Sandy ζυγώνει στη Νέα Υόρκη – Πόλη φάντασμα το κέντρο της παγκόσμιας οικονομίας – Ζωντανή εικόνα

Η Sandy πλησιάζει απειλητικά! – LIVE εικόνα

Η Νέα Υόρκη άδεια! – Δείτε ΦΩΤΟ

Ώρες αγωνίας για τους έλληνες της Ν.Υόρκης λόγω SANDY

Η Sandy πλησιάζει στη Νέα Υόρκη – Δείτε LIVE εικόνα από Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ! Έτσι φαίνεται η Sandy από το διάστημα (VIDEO)

Όταν ο τυφώνας Donna χτυπούσε το 1960 τη Νέα Υόρκη – ΦΩΤΟ

Αναβάλλεται το event της Google λόγω… τυφώνα!

Δείτε live: Ο τυφώνας Σάντι πλησιάζει τις ΗΠΑ

Κλείνουν τα πάντα στη Νέα Υόρκη λόγω του τυφώνα!

Ακυρώνονται οι σύνοδοι του ΟΗΕ λόγω του τυφώνα Σάντι

Θα επηρεάσει ο τυφώνας Σάντι τις προεδρικές εκλογές;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε