Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Απίστευτες καταγγελίες για βασανιστήρια σε φυλακές

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατήγγειλαν “γενικευμένη” πρακτική των βασανιστηρίων σε Λίβυους κρατουμένους που φέρονται να πολέμησαν στις τάξεις των δυνάμεων του Μουάμαρ Καντάφι.

“Αρκετοί κρατούμενοι έχουν πεθάνει ενώ βρίσκονταν υπό την επιτήρηση ένοπλων παραστρατιωτικών μέσα και γύρω από την Τρίπολη και τη Μισράτα σε συνθήκες που δείχνουν την ύπαρξη βασανιστηρίων” ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Αμνηστία.

 Από την πλευρά της, η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανακοίνωσε πως διέκοψε τη δραστηριότητά της σε κέντρα κράτησης στη Λιβύη διότι, όπως ανέφερε, ζητήθηκε από το προσωπικό της να φροντίσει κρατούμενους που υποβάλλονταν σε βασανιστήρια, ώστε να συνεχιστεί ο βασανισμός τους.

    Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Λιβύης, Άλι Χμίντα Άσουρ, δήλωσε ότι οι αρχές έχουν ιδρύσει μία επιτροπή που είναι υπεύθυνη να πάρει τον έλεγχο και να αποκαταστήσει την τάξη στις φυλακές σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο ΟΗΕ εξέφρασε την ανησυχία του για τις “επαναστατικές ταξιαρχίες” που δρουν στη Λιβύη, τις οποίες κατηγορεί ότι προκάλεσαν τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν στην πόλη Μπάνι Ουάλιντ και ότι κρατούν χιλιάδες ανθρώπους σε μυστικές φυλακές.

Διαβάστε

Στη Λιβύη η δίκη του γιου του Καντάφι;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε