Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Απίστευτη γκάφα από τον Ομπάμα

Απίστευτη γκάφα από τον Ομπάμα

Δεν φτάνει που υπέφεραν τα πάνδεινα από τους ναζί, οι Πολωνοί βρέθηκαν χάρη στον Ομπάμα και … κατηγορούμενοι για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Το φυσάει καιν δεν κρυώνει ο Λευκός Οίκος και οι επιτελείς του προέδρου προσπαθούν να “μαζέψουν” όπως μπορούν τη γκάφα του πλανητάρχη.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας ο πρόεδρος των ΗΠΑ αντί να πει “ναζιστικά στρατόπεδα θανάτου” είπε “πολωνικά στρατόπεδα θανάτου”.

Η γκάφα του Ομπάμα έγινε μάλιστα κατά τη διάρκεια τελετής στη μνήμη του Γιαν Κάρσκι, πρώην πολωνού αξιωματικού, ο οποίος έδωσε τις πρώτες πληροφορίες για την πολιτική εξόντωσης των Εβραίων από τους ναζί.

“Πριν από ένα ταξίδι δια μέσου των εχθρικών γραμμών, αντιστασιακοί τού διηγήθηκαν ότι οι Εβραίοι εξοντώνονταν μαζικά, τον πέρασαν στο εσωτερικό του γκέτο της Βαρσοβίας και σε ένα πολωνικό στρατόπεδο θανάτου για να διαπιστώσει με τα μάτια του τι συμβαίνει”, δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Η πολωνική κυβέρνηση παρακολουθεί συστηματικά τον τρόπο με τον οποίο ο διεθνής Τύπος παρουσιάζει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Πολωνία, διότι επιμένει ότι, αυτός ο όρος, ακόμη και αν χρησιμοποιείται ως γεωγραφικός προσδιορισμός, μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι η Πολωνία φέρει ευθύνη για τη γενοκτονία που διαπράχθηκε από τους ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

“Εκφράζουμε τη λύπη μας για το φραστικό αυτό λάθος το οποίο δεν πρέπει να σκιάσει την σαφή μας πρόθεση να τιμήσουμε τον κ. Κάρσκι και τους γενναίους πολίτες που υπερασπίσθηκαν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια απέναντι στην τυρανία”, είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, αλλά ήδη η ζημιά είχε γίνει, με τον υπουργό εξωτερικών τη Πολωνίας να κατακεραυνώνει τον πλανητάρχη γράφοντας στον twitter: “η άγνοια και η ανικανότητα επισκίασαν αυτήν την σημαντική τελετή”…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε